Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat, marti seara, la TVR1, ca actualul sef al statului, Klaus Iohannis, ar trebui sa constate ca "sunt probleme majore in justitie", potrivit Agerpres.

"Primul lucru pe care cred ca ar trebui (...) sa-l constate presedintele este ca sunt probleme majore in justitie. Si problema majora de unde pleaca? Pe de o parte, setea de putere. Pe de alta parte, (...) cei mai multi procurori din CSM s-au strans in spatele doamnei Kovesi gata sa taie capul Inspectiei (Inspectia Judiciara - n.r.), care a constatat nereguli la DNA, ceea ce inseamna ca relatia este cumva putreda si, aici, presedintele trebuie sa mearga la CSM, sa-si (...) exprime punctul de vedere", a declarat Basescu, la TVR 1.

In opinia sa, "sunt multe dosare facute fara probe si oameni condamnati fara probe".

"Domnul presedinte Iohannis greseste continuand mesajul fara echivoc pe care l-am avut eu timp de 10 ani. (...) O tara nu poate suporta 20 de ani de mesaj unic. Asta a fost mesajul meu: 'Justitia are dreptate, nu va atingeti de ea!'. (...) Dupa 10 ani, in care acest mesaj a intrat in constiinta justitiei, (...) dupa 10 ani in care s-au dat legi care au facut din justitie o institutie de neatins de politic, nu poti sa mergi in continuare cu acelasi mesaj. (...) Romania trebuia sa lupte impotriva coruptiei, dar (...) cred ca, dupa 10 ani de consolidare a justitiei, a venit timpul sa te uiti cinstit in interiorul ei (...) si sa constati ca sunt destule probleme", a mai spus Basescu.

Totodata, intrebat cum comenteaza afirmatiile presedintelui Iohannis referitoare la nevoia de "implicare civica maxima", Basescu a raspuns: "Nu asa se conduce, cu oameni in strada. Cred ca greseste, nu mai avem nevoie de asta, ci avem nevoie de solutionarea problemelor"