Bunica Anei Maria Patru care a starnit emotie miercuri dupa ce a fost adusa la DNA la varsta de 90 de ani, a oferit un interviu pentru Antena 3.

Ana Maria Patru, cu bunica la DNAFoto: Captura YouTube

Bunica fostei sefe a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) a spus ca a fost intrebata de procurori despre un teren pe care ea "l-a lasat zestre fetei, iar ea la randul ei i l-a daruit nepoatei". In rest, reporterul Antena 3 i-a cerut sa vorbeasca despre DNA si Laura Codruta Kovesi.

"Mi-au nenorocit copilul", "Vreau sa vad DNA-ul asta la puscarie", "Codruta asta e o femeie rea care a bagat multa lume nevinovata la puscarie", "E mai rau ca pe vremea razboiului ca atunci era razboi, dar acum fiecare se razboieste cu fiecare", "Puscaria trebuia lasata cum era ea inainte, ca si inainte faceam puscarie, dara cum...", au fost cateva vorbe spuse de batrana de 90 de ani.

Ana Maria Patru spune ca este vorba de un teren pe care mama sa l-a primit mostenire de la bunica sa si pe care s-a construit casa familiei.

Procurorii DNA Ploiesti au instituit, miercuri, masura sechestrului asigurator asupra unui apartament apartinand mamei Anei Maria Patru, dupa ce anterior, in cursul aceleiasi zile, anchetatorii au pus sechestru asupra unui teren al bunicii fostei sefe AEP, transmite Agerpres.

Avocatul Veronel Radulescu a declarat ca la sediul DNA Ploiesti a venit, miercuri, si mama Anei Maria Patru, de asemenea citata in calitate de martor, aceasta refuzand sa faca declaratii in fata anchetatorilor.

In cursul aceleiasi zile, s-a prezentat in fata procurorilor anticoruptie bunica fostei sefe AEP, citata tot ca martor, si aceasta refuzand sa dea declaratii.

Avocatul a precizat ca procurorii au dispus masura sechestrului asigurator asupra unui apartament al mamei Anei Maria Patru si asupra unui teren si a unei constructii apartinand bunicii acesteia, fiind vorba despre bunuri despre care anchetatorii sustin ca ar fi fost cumparate din bani proveniti din infractiuni.

In privinta terenului, aparatorul lui Patru a spus ca acesta ar fi fost cumparat de batrana cu ajutorul altor membri ai familiei, fiind lasat prin testament cuiva din familie pentru a beneficia, in baza lui, de ingrijiri la batranete, acea persoana nefiind fosta sefa AEP.

Ana Maria Patru a fost pusa, in data de 27 septembrie, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiesti intr-un nou dosar in care aceasta este inculpata pentru infractiunile de trafic de influenta, spalare a banilor si inducere in eroare a organelor judiciare.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, fost sefa AEP a pretins, in perioada aprilie-mai 2013, de la reprezentantii unei firme de software suma de un milion de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra directorului unei institutii publice cu atributii de control si a promis ca-l va determina sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma de de software.

"In acelasi context, inculpata a primit, in trei transe, in perioada iulie 2013 - martie 2014, suma totala de 600.000 euro (in cursul lunii iulie 2013 - suma de 400.000 euro, suma remisa si primita intr-o servieta marca Montblanc impreuna cu un instrument de scris aceeasi marca; sfarsitul lunii noiembrie 2013 - suma de 100.000 euro si in cursul lunii martie 2014 - suma de 100.000 euro)", arata procurorii.

Acestia spun ca inculpata a disimulat in mai multe moduri adevarata natura a provenientei sumei de 600.000 de euro si beneficiarul real al banilor obtinuti ca urmare a infractiunii de trafic de influenta.

Astfel, DNA arata ca aceasta a achizitionat, pe numele unei rude, un teren de o mie de metri patrati pe raza orasului Voluntari, in valoare de 130.000 euro, a cumparat, pe numele altei rude, un apartament in municipiul Constanta cu suma de 80.000 euro (din care 75.000 euro au fost achitati, in numerar, cu titlu de avans, diferenta de pret in suma de 5.000 euro fiind achitata prin virament bancar), iar in perioada 2014-2016 a facut investitii in suma totala de 437.314,13 euro, constand in edificarea, dotarea si amenajarea pe terenul din Voluntari, a unei case, precum si in dotarea si amenajarea apartamentului din Constanta.