Antena 3 a continuat miercuri seara turul de forta de "marire" a guvernului. Dupa Liviu Dragnea, premierul Tudose si ministrul Justitiei Tudorel Toader a urmat ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu.

Vasilescu spune ca varsta de pensionare nu se va mari, chiar daca au fost cerinte din partea Bruxelului in acest sens. "Nu se schimba varsta de pensionare. Am avut discutii cu comisarul european Marianne Thyssen, care a spus ca egalizam varsta intre femei si barbati. I-am explicat ca nu putem face asta fiindca avem o alta speranta de viata, care in Uniunea Europeana este mai mare si nu putem sa ne ducem cu varsta de pensionare ca in Olanda, de exemplu, la 67-70 de ani. Avem niste conditionalitati in Romania de care trebuie sa tinem cont si cred ca a inteles. Vreau sa ii asigur pe toti cetatenii ca varsta de pensionare nu este alta decat aceea din actuala lege"

Ministrul prezinta realizarile guvernului, acuza de dezinformare atunci cand li se reproseaza ca nu au respectat programul de guvernare, dar evita cat poate de repede sa vorbeasca despre promisiunea anularii impozitelor pentru salariile sub 2.000 de lei generand intentionat o confuzie cu promisiunea eliminarii CAS-ului pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Mihai Gadea o urmareste fara sa o intrerupa si aproba admirativ fiecare "realizare" anuntata de ministru. Titlu pe burtiera: Olguta Vasilescu anunta cu cat cresc salariile din 2018".

Realizarile enuntate:

  • Cresterea salariului minim pe economie
  • Cresterea punctului de pensie de la 871,7 lei la 1000 lei. Anul viitor va creste la 1100 de lei
  • Cresterea pensiei minime garantate de la 400 de lei la 520 de lei. De la 1 iulie aceasta va fi de 620 de lei
  • Eliminarea CAS pentru pensiile de sub 2000 de lei