Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni seara, la Romania TV, ca oamenii politici care clameaza atat de mult legalitatea au participat, duminica seara, la o manifestatie ilegala, ea comentand participarea la mitingul antiguvernamental a fostului premier Dacian Ciolos si a reprezentantilor PNL si USR. Ea a sustinut ca rezultatul alegerilor de anul trecut nu poate fi modificat prin dezinformari, prin manipulari sau prin mitinguri neautorizate, potrivit news.ro.

Gabriela FireaFoto: Primaria Capitalei

Firea a sustinut ca protestul de duminica seara a fost confiscat de catre tehnocrati si liberali, pentru ca opozitia nu s-a obisnuit nici acum cu rezultatul alegerilor, contestand votul romanilor, "ceea ce este foarte grav".

"In orice democratie votul cetatenilor este sfant. Si el nu poate sa fie modificat decat tot de cetateni, prin vot. Nu prin dezinformari, nu prin manipulari, nu prin mitinguri neautorizate, pentru ca si aici este o problema. Practic, oamenii politici care clameaza atat de mult legalitatea si care s-au aflat pe strada au participat, iata, la o manifestare ilegala. Sunt convinsa ca cetatenii de buna-credinta vor astepta argumentele Guvernului si ale Parlamentului pana la capat. Si vor dezbate toate legile care sunt acum poate intr-o anumita controversa sau cu anumite sensibilitati, astfel incat ca proiectele finale sa fie cele favorabile, sa fie cele pozitive", a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai sustinut ca exista anumite interese de a boicota activitatea Primariei, a Guvernului sau a Parlamentului de catre "forte care doresc sa conduca prin presiune - fie ca e vorba de presiunea online, fie ca e presiunea din strada".

Cateva zeci de mii de oameni au protestat, duminica seara, in Capitala si in marile orase, fata de proiectul de modificare a legilor Justitiei. La manifestatia din Piata Victoriei au participat si fostul premier dacian Ciolos si fostul ministru au Sanatatii Vlad Voiculescu, precum si reprezentanti ai USR.