Ambasadorul Olandei: Investitorii straini merg in alta parte daca nu exista predictibilitate. Companiile olandeze inca vad potential suficient in Romania
"Ceea ce vad investitorii olandezi intr-o tara precum Romania sunt oportunitatile enorme si trebuie sa stie ca aceste oportunitati vor fi la fel si anul viitor si ca exista predictibilitate cand vine vorba despre sistemul de taxe. Daca aceasta predictibilitate nu este acolo, investitorii merg in alta parte", a declarat ambasadorul Olandei la Bucuresti, Stella Ronner-Grubacic, intr-un interviu acordat Digi 24.
Intrebata in legatura cu impactul recentelor modificari ale Codului Fiscal, Ronner-Grubacic a precizat ca, indiferent de tara din care sunt, investitorii cauta stabilitate si predictibilitate, care de fapt sunt legate una de cealalta.
"Investitorii sunt multumiti cand stiu de pe acum la ce sa se astepte intr-un an de acum inainte, ce pot astepta si pe termen mai lung", a subliniat diplomatul.
In ceea ce priveste Romania, Ronner-Grubacic a spus ca investitorii olandezi vad oportunitati foarte mari, dar trebuie sa stie ca acestea se vor mentine si anul viitor.
Intrebata daca pe fondul acestor probleme create de modificarea Codului Fiscal exista investitori olandezi care iau in calcul retragerea din Romania, ambasadoarea a negat, spunand ca acestia inca vad un potential de afaceri in tara noastra.
"Nu, de aceea am spus ceea ce am spus. Companiile olandeze inca vad un potential suficient pentru a face afaceri in aceasta tara, nu degeaba suntem primul investitor strain aici si avem 4600 de companii care investesc din Olanda. Deci sunt inca aceste posibilitati, care vor continua sa fie folosite atat timp cat va fi aceasta predictibilitate necesara in mediul de afaceri", a raspuns Stella Ronner-Grubacic.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
La fel ceapa ,cine a mai auzit de ceapa in gospodariile romanesti ,trebuie neaparat importata .
Mentionez carnea de porc care de asemenea TREBUIE importata din state dezvoltate , porcii locali netrecand testele europene din cauza rasismului si xenofobiei probabil.
Rosii din Olanda ,gaz din US , asa se castiga Schengen-ul si bunavointa .
( nu cumpar produse turcesti ,chestie de principiu).
E un pas mic pentru mine dar un salt urias pentru spiritul analitic al comentatorilor avizati.
2. Pt ca e reticent la soiuri noi, care rezista mai bine la daunatori si timpului...pana is consumate.
...daca pentru asta (ca trebuie sa plateasca si taxe acolo unde se produc veniturile), investititorii se supara...
...apoi, duca-se ! Nu maine, ca-i prea tarziu, duca-se incepand de ieri !
...daca pentru asta (ca trebuie sa plateasca si taxe acolo unde se produc veniturile), investititorii se supara...
...apoi, duca-se ! Nu maine, ca-i prea tarziu, duca-se incepand de ieri !
Madam ne trateaza ca pe niste sclavi, foarte urat din partea ei.
Daca ar fi avut putin respect fata de poporul roman, nu ar fi venit cu santaje din astea de rahat.
Postac ce esti. Daca aveai coloana vertebrala nu depindeai de hoti manipulatori sa-ti plateasca salariul.
daca da, sa o spuna in clar.
ceea ce nu e valabil numai pt Olanda...
"Companiile olandeze inca vad potential suficient in Romania "
Mai popular spus "exista potential suficient sa-i fraierim pe bizonii astia!"
E suficient sa te uiti pe harta si sa vezi ca prin jurul UE nu e chiar safe nici macar sa circuli, daramite sa investesti bani.
Plus, unde mai gasesti randament atat de mare? Salariile in RO sunt mizerii, si daca arunca la rebut juma de productie, sau daca o cara cu roaba, tot iese mai ieftin.
Si da rosiile si castravetii produsi de noi chiar au gust. Orice leguma produsa in Olanda are gust de plastic, asta daca il are. Normal ca le tremura chilotii sa nu-i invadam cu produsele noastre.
Unde mai pui portul Constanta, care efectiv sufla in ceafa Roterdamului. Daca intram in Sengen, aia deja se pregatesc de somaj.
N-o sa traduca ambasadoarea pentru PSDisti "sunteti prosti si speriati investitorii cu dezastrul vostru din economie", nu, ea foloseste limbajul diplomatic.
Daca nu ma insel Olanda este cel mai vehement opozant al aderari Romaniei la spatiul schengen .
motivul real nedeclarat fiind acela ca portul Rotterdam ar pierde un mare volum de marfuri in tranzit .
Pot sa va spun cu certitudine , ca tari precum Serbia, Ungaria , Austria,Solovacia si Cehia , sunt foarte interesate sa primeasca marfurile de la Constanta decat de la Rotedam .
In privinta infrastructurii portuare, aceasta se paote rezolva fara probleme .