Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat marti situatia creata in fata Directiei Nationale Anticoruptie la sosirea liderului social-democrat Liviu Dragnea, sustinand ca nu trebuie pusa nicio forma de presiune asupra activitatii institutiilor.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"Nu ma pot pronunta asupra dosarului (...), dar as spune ca cine seamana vant culege furtuna. Nu mi-a placut ce am vazut in fata DNA. (...) Nu vreau sa vad grupuri de cetateni care, practic, unii il sustin pe Dragnea, altii sunt contra lui Dragnea. Prezenta celor care sunt impotriva lui Dragnea se datoreaza faptului ca dl Dragnea de fiecare data cand s-a prezentat, fie la DNA, fie la ICCJ, nu s-a dus singur, ba cu bodyguarzi, ba a avut grupuri organizate care sa-l sprijine si intr-un fel contrareactia este determinata de actiunea initiala a d-lui Dragnea. Cred ca institutiile statului trebuie sa-si desfasoare activitatea in conformitate cu legea, ca niste institutii democratice, nu cred ca trebuie pusa nicio forma de presiune asupra activitatii institutiilor. (...) Dragnea este cel care a anuntat prezenta lui, intr-un fel invitand cetatenii care il sprijina si il sustin sa vina alaturi de el. Pana la urma i-a anuntat pe toti. Au venit si oameni care nu il sustin, care au alte valori, alte principii", a declarat Orban, la Digi 24.

El a amintit ca la momentul la care s-a prezentat la DNA si ICCJ a mers singur si ca a demisionat din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor cand a inceput ancheta penala impotriva sa.