Ecaterina Andronescu, vicepresedinte al PSD, a criticat miercuri seara faptul ca pozitia exprimata de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu ca raspuns la criticile Departamentului american de Stat incepe cu termenul "Parlamentul", precum si "agresivitatea" care apare "pe alocuri" in acest document.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Ca in acest document au scris Parlament, dupa parerea mea acest lucru ar fi trebuit sa lipseasca, nu ar fi trebuit sa aiba loc acolo", a spus Ecaterina Andronescu, la Digi 24, notand insa ca Liviu Dragnea si Tariceanu reprezinta, in calitate de presedinti, potrivit regulamentelor, "cele doua camere".

Aceasta a criticat si "agresivitatea" care "mi s-a parut pe alocuri ca e continuta in acest document".

"Cred ca as fi mers pe explicatii. Nu cred ca cineva dintre cei aflati la putere isi doreste sa nu aiba justitie independenta", a pledat fostul ministru al Educatiei, care a sustinut ca noile legi ale justitiei "ar trebui sa corecteze ce nu a functionat in vechile legi de am ajuns aici".

Vicepresedintele PSD a precizat ca, personal, nu a perceput documentul Departamentului american de Stat "ca pe un avertisment, ci ca pe o ingrijorare" si este "corect sa o luam in seama".

"Poate nu e suficient de informat in legatura cu aceste legi. E normal ca partenerii nostri sa fie ingrijorati si e obligatia noastra sa ii informam corect in legatura cu lucrurile care se petrec aici", a adaugat Andronescu, in opinia careia "CSM ar trebui sa gestioneze integral problemele din justitie".

Ecaterina Andronescu a formulat o critica si la adresa Guvernului, care "nu si-a construit calea de a comunica permanent cu partenerii nostri strategici".

Intrebata daca va respinge, la dezbaterile din Parlament, prevederi in legile justitiei care slabesc statul de drept, Andronescu a raspuns: "Eu nu cred ca aceasta lege trebuie sa cuprinda asemenea prevederi. Daca le cuprinde, nu au ce cauta".