Tariceanu: Raspunsul la comunicatul Departamentului de stat, o atitudine publica destinata in principal romanilor, dar cine are urechi de auzit, sa auda
"Am avut o atitudine publica care, in principal, este destinata romanilor, nu neaparat Departamentului de Stat, dar cine are urechi de auzit, sa auda. Cred ca si cei de la Departamentul de Stat probabil ca vor fi un pic mai atenti si vor trebui sa analizeze mai in profunzime, si nu superficial, pe baza nu stiu caror informatii, din surse publice sau mai putin publice, aceste chestiuni", a declarat Tariceanu.
El a spus ca a simtit ca are o datorie fata de romani sa nu tolereze astfel de situatii si a sustinut ca tonul comunicatului pe care l-a semnat alaturi de Dragnea a fost "ales cu grija", pentru a nu da impresia ca vor o escaladare.
"Pana la urma, institutia Parlamentului este cea care reprezinta suveranitatea cetatenilor romani si acest lucru trebuie subliniat intr-un mod civilizat pentru ca noi suntem cei mandatati sa elaboram legile si aceste legi le elaboram conform convingerilor politice validate de cetatenii care ne-au votat", a adaugat Tariceanu.
Tariceanu: Statul de drept e un deziderat inca
Calin Popescu Tariceanu a mai spus la Antena 3 ca statul de drept reprezinta inca "un deziderat" pentru Romania.
"Daca ar fi stat de drept, atunci multe lucruri nu s-ar fi intamplat. Nu am avea manifestatii neautorizate, nu am avea profesori batuti in scoli, nu am avea persoane care merg liber pe strada si sunt agresate chiar in fata Guvernului. Daca ar fi stat de drept. Statul de drept e un deziderat inca si probabil va trebui sa cladim ceva, sa recladim, pentru a spune `da, Romania este comparabila cu tarile din occident`", a declarat Tariceanu, potrivit Agerpres.
In opinia sa, tema statului de drept este foarte politizata in societatea romaneasca.
"In rest, sloganuri multe, politizare foarte multa a acestor lucruri, cu efectele pe care le vedem, efecte interne, o stare de incertitudine pe care unii oameni de buna-credinta o traiesc, o incearca, pentru ca sunt mult dezinformati si exista o masiva actiune de dezinformare a lor, ca si, de altfel, in strainatate, am vazut acele doua lucruri la fel de bine", a mai spus Calin Popescu-Tariceanu.
****
In 27 noiembrie, Departamentul de Stat al SUA si-a exprimat ingrijorarea fata de faptul ca Parlamentul Romaniei ia in calcul o legislatie care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea afecta independenta sistemului judiciar si cere Parlamentului sa respinga propunerile care slabesc statul de drept. "Statele Unite remarca cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei discuta o legislatie care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea slabi independenta sistemului judiciar din Romania", se arata intr-o declaratie de presa a Departamentului de Stat, intitulata "Romania - propuneri care afecteaza independenta sistemului judiciar".
O zi mai tarziu, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, au dat publicitatii un comunicat in care sustin ca "Parlamentul Romaniei a luat act cu neplacuta surprindere de comunicatul emis in data de 27 noiembrie 2017 de catre Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justitiei".
"Dorim sa subliniem ca, in orice discutie cu partenerii nostri trebuie sa plecam de la un principiu constitutional fundamental, acelasi in SUA si in Romania, potrivit caruia dezbaterile, deciziile si voturile din Parlament se desfasoara in numele suveranitatii poporului si nu pot face obiectul niciunei forme de presiune. Statele Unite ale Americii trebuie sa aiba incredere in Parlamentul Romaniei care urmareste sa consolideze independenta sistemului judiciar si eliminarea influentelor politice in functionarea justitiei", au sustinut Tariceanu si Dragnea.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
scarab maxima!!!
o bagam p-asta cu nationalism da de ziua nationala fugim!
si cand o sa distruga Justitia ce o sa mai faca?! tot Iohannis o sa fie de vina chit ca o sa aiba puterea absoluta?!
orice om inteligent rade si cu curul de afirmatia asta
1. Statele Unite vad ca in parlamentul Romaniei majoritatea este formata din partidul care in 2012 afirma dechis: "trebuie sa punem mana pe justitie"
2. SUA vede ca in opozitie, forta principala este partidul care facea coalitie in 2012 cu partidul de la pct. 1
3. SUA vede ca in fruntea comisiilor parlamentare stau 2 cretini: unul care a scos juma' de milion de oameni in strada in Feb si altul care face afirmatia HALUCINANTA ca nu era diferenta intre stapanul sovietic si cel american dupa razboi.
4. SUA vede ca cosemnatarul comunicatului de raspuns catre Dep de Stat este omul care a cerut imperativ retragerea trupelor romane din teatrele de operatiuni unde luptau alaturi de militari SUA. Si mai vede un cocotat suspect pe putere cu 2% voturi si despre care poate doar ursii din Carpati sa nu stie ca este interpus al unei mari puteri rivale.
si mai sunt muuuulte altele
tradare a numitului ostas sovietic Tradiceanu-Naraskin-Sterling- Rompetrol-Baneasa.Acest individ face mai mult rau Romaniei decat toata Armata Rosie.
De aceia este laudat de oficinele Kremlinului RT si
Sputnik.Tine aproape de el Abu Dragneev si gasca.
+
"noi suntem cei mandatati sa elaboram legile"
ALEGERI ANTICIPATE !!!
Dupa 27 de ani de libertate, ce ne-a dus mintea pe noi, sau ce am permis prin furt si manipulare a prostimii ne-educate: sa aducem la putere pe Iordache, Codrin, Olgutza, Firea, Dragnea, Serban Nicolae, Nicolicea si sa ne uitam cu milioanele la Gadea, Ciutacu, Badea sau Ciuvica. Atat am reusit, nimic mai mult.
Mai mult chiar, s-ar putea sa nu fim pregatiti nici pentru o economie libera, de piata. Coruptia, mica sau mare, pare sa fie in ADN-ul nostru. Cum altfel se explica 7% crestere economica in 2017, cu PSD la toate butoanele?
Este o mare minciuna.
Institutia Parlamentului nu este decat: o sala, niste randuri de scaune, o tribuna, si un acoperis numit ,,Parlament".
Parlamentarii sunt alesi printr-un sistem electoral care nu a fost votat intr-un Referendum, si deci nu au motiv sa reprezinta cetatenii, fata de de alte sisteme electorale, cel putin tot atat de democratice.
Sistemul de vot actual, care reporteaza surpursul de voturi din fiecare judet, si il trimite la un ,,Fond de Voturi National", dezavantajeaza partidele de dreapta, care sunt mai multe decat mega-anacronicul-partid PSD.
Cand sunt multe partide ,,de dreapta", si ,,relativ putine" (4-5-6) locuri de deputati intr-un judet, raman foarte mari procentaje din voturi acoradate unui partid de ,,dreapta" si cu care nu se poate acorda direct, in prima faza, un mandat de parlamentar. Adica de obicei un partid de dreapta ia un loc in prima faza ( cateodata nu-l ia nici pe ala), si apoi trimite de obicei vreo 40-50-60 % din voturile proprii spre ,,Fondul National".
PSD- ul , fiind singur, ia de la incepul 3-4 mandate de deputati intr-un judet , iar ce ramane de reportat, este de obicei un mic procent de10-20 % de voturi nefolosite din numarul total de voturi pentru PSD in acel judet, si care se reporteaza pe plan national.
Ar trebuii ca voturille din fiecare judet, si care sunt sub necesarul acordarii unui loc de parlamentar, sa ramana in cadrul judetului, prin acordarea acelui loc de parlamentar ramas neocupat, catre acel partid care are cea mai mica diferenta de voturi pana la numarul necesar pentru dobandirea unui loc de parlamentar. Deci, voturile din fiecare judet sa ramana in acel judet, si sa nu se reporteze pe plan national, pentru formarea de ,,mandate nationale" de parlamentari.
Daca ar fi fost asa, PSD-ul nu ar fi avut acum vreo 40 % din paarlamentari, sau poate ar mai fi avut chiar mai putin, si nu 45 % cat are acum.