Liviu Dragnea: Dezbaterile pe legile justitiei au fost ultratransparente, stralucitoare / Eu nu reusesc sa am acces la dosarul Tel Drum / S-a dus o campanie de demonizare impotriva mea
"In primul rand am convingerea ca nicio prevedere din legile adoptate nu afecteaza independenta justitiei si nici nu afecteaza activitatea magistratilor, si nu ma refer numai la lupta anticoruptie, (...) ci la activitatea tuturor magistratilor, nici a judecatorilor, nici a procurorilor. Deci, asa ceva nu exista. Este un pas. Eu sper ca aceste legi sa fie un pas important in procesul mai lung sau mai scurt, nu stim acum, nici noi si dvs, de diminuare a abuzurilor din Romania. Abuzuri sunt, probabil, peste tot, nivelul din Romania nu cred ca se mai gaseste intr-o tara democratica. Dar, este un pas important, m-au uitat cu atentie pe forma finala, inainte sa o votam, dupa ce a iesit din comisie, sunt pasi importanti", a afirmat Dragnea, intr-un interviu difuzat miercuri la Antena 3.
El a mentionat ca nu a fost niciodata de acord sa fie adoptate niste legi care sa rastoarne totul si sa arunce tara in aer.
"O majoritate zdrobitoare din aceste articole sunt elaborate, propuse de catre asociatiile profesionale, o majoritate zdrobitoare. L-am rugat pe domnul Iordache ca, dupa Anul Nou, sa faca un material in care sa prezinte public cate din aceste amendamente au venit din partea asociatiilor profesionale din randul magistratilor, este foarte importanta informatia aceasta. Se tot vorbeste de dictatura Parlamentului. Nu cumva sunt nervosi unii care vor in continuare sa aiba o legislatie care permite sa se intample toate lucrurile care au inceput sa iasa la iveala in ultima perioada, sigur ca un om din aceasta categorie e nervos", a spus Dragnea.
El s-a referit la reactia ambasadelor in privinta modificarii legilor justitiei, mentionand ca legile au fost dezbatute ultratransparent.
"In primul rand mie imi pare rau ca acele ambasade au ratat o oportunitate pe care sa si-o dea singure sa ceara textul final tradus, adica macar sa se uite. Noi tot cerem societatii sa ne spuna care sunt articolele care ingrijoreaza. Eu nu pot sa spun ca este un esec de comunicare, aceste dezbateri pe aceste legi nu ca au fost transparente, au fost ultratransparente, stralucitoare, s-au discutat despre fiecare articol public, au fost puse pe site, nu a exista nicio virgula despre care sa nu se fi stiut. Deci, aveau toate informatiile puse la dispozitie. Intrebarea noastra fireasca a fost si ramane care sunt acele articolele care genereaza ingrijorari?", a mai afirmat liderul PSD.
In privinta sesizarii opozitiei la Curtea Constitutionala a modificarilor legilor justitiei, Dragnea a spus ca nu crede ca aceste legi vor fi gasite in integralitate neconstitutionale.
"Dar, daca anumite articole vor fi declarate neconstitutionale, in Parlament vom interveni. Daca contestatiile la CCR vor fi respinse, o sa le trimitem la promulgare la presedintele Iohannis. De linistit lucrurile nu cred. Cred ca vor mentine si vor cauta pricini de scandat, zgomot si atacuri tot acest mandat sau cel putin pana la alegerile prezidentiale din 2019. Daca se va incheia cu legile justitiei, va aparea altceva", a mai opinat Dragnea.
Dragnea depre dosarul Tel Drum: "Eu nu reusesc sa am acces la dosar"
La un moment dat, mentionandu-se dosarul ce vizeaza firma Tel Drum si in care este de asemenea cercetat de procurorii anticoruptie, liderul PSD a apus ca pana in acest moment nu a reusit sa aiba acces la dosarul deschis de DNA si ca nici nu a primit bani sau bunuri de la societatea Tel Drum.
"Eu nu reusesc sa am acces la dosar", a spus Dragnea, potrivit antena3.ro.
Dragnea spune ca beneficiarul statului paralel este presedintele Klaus Iohannis
Liviu Dragnea a mai declarat la Antena 3 ca beneficiarul statului paralel este presedintele Klaus Iohannis.
"Nu cred ca este strain presedintele Iohannis. In primul rand crede ca este beneficiar. Parerea mea este ca are o perceptie gresita daca asta crede, pentru ca ar trebui sa se uite in istoria recenta. Dar asa este construit (statul paralel - n.r.), el asa a fost gandit si asa a fost construit. Orice structura trebuie sa aiba in mot pe cineva. Ca el a gandit-o (Klaus Iohannis - n.r.)? Da sau nu. Cred ca e preluata. Ca el o patroneaza? Da sau nu. Dar ca el este beneficiarul? Sigur. Si ca la el se raporteaza. Sigur", a spus Dragnea, intrebat daca si-a insusit credinta lui Calin Popescu-Tariceanu potrivit careia presedintele Klaus Iohannis este cel care patroneaza statul paralel.
Dragnea a mentionat ca daca se rupe coalitia, daca se rupe PSD sau daca pica guvernarea, daca apar tulburarile sociale, cresc teoretic sansele pentru al doilea mandat al presedintelui Iohannis.
"Cred ca cineva, unul sau mai multi, ii spun presedintelui ca acest stat paralel, ceea ce face, are efecte benefice pentru dumnealui. E gresit daca gandeste asa. (...) Crede ce vrea. Daca se increde in acest sistem vreo clipa greseste, dar e problema dumnealui, e major, e matur, e presedinte", a aratat Dragnea.
El a mentionat ca dupa acest an in care au fost actiuni de strada destul de complexe si bine organizate, s-a ajuns in situatia in care presedintele Iohannis nu mai are adversari azi, dar pana la alegerile din 2019 mai sunt doi ani, iar in doi ani "se pot intampla foarte multe lucruri".
Dragnea spune ca impotriva sa s-a dus o campanie de demonizare
Liviu Dragnea a mai declarat ca impotriva sa s-a dus o campanie de demonizare personala.
"Atacurile au fost personalizate, atacurile au fost hiperpersonalizate, au fost atacuri de campanie de demonizare personala. Cand ataci un partid intruna e o chestiune difuza. Trebuie sa ai, de exemplu cand suntem la guvernare, o guvernare foarte proasta. Guvernarea a fost una cu efecte bune, este pentru prima data cand un program de guvernare bun se pune in practica pe perioada acestui an, dar scandalul a fost foarte mare. Noi adoptam masuri clare, certe, oficiale si se spunea: chiar daca au fost adoptate, nu o sa fie bani. Acum cateva zile spunea cineva in Parlament ca de fapt am mintit si nu am marit pensiile, adica deja nu se mai discuta in limita rationalului", a spus Dragnea la Antena 3, potrivit Agerpres.
Intrebat daca l-a batut gandul sa plece pur si simplu din fruntea PSD, Dragnea a precizat ca au fost multe discutii pe acest subiect.
"Am avut foarte multe discutii in partid despre si pe marginea acestui subiect si de fiecare data colegii au spus sa nu existe niciun fel de ezitare in privinta asta. Absolut niciun fel de ezitare. Ok! Mergem mai departe", a spus acesta.
"Daca cedez, s-ar considera un mare semn de slabiciune pentru partid si partidul ar putea sa intre intr-o perioada de mari framantari care ar subrezi si partidul si coalitia si guvernarea, implicit, ceea ce nu se doreste. Asta nu inseamna ca e simplu pentru mine", a mentionat Dragnea.
Presedintele PSD si-a exprimat convingerea ca sunt si oameni de buna credinta printre cei care au iesit la proteste, dar el daca ar merge sa protesteze s-ar informa foarte bine, pana la cel mai mic detaliu, despre motivele pentru care protesteaza, pentru a nu fi manipulat.
"Incerc sa am o atitudine nerazboinica, dar sunt destul de contrariat de atitudinea unor parlamentari care nu cred ca au venit in Parlament pentru circ. Intr-o comisie parlamentara sa iti aduci o boxa pe care sa o dai la maxim si sa urli acolo sa nu poata tine lucrarile comisiei este greu de explicat, este greu de inteles, este greu de acceptat. Sa furi microfonul din plenul Parlamentul, sa il furi, efectiv, sa il smulgi si sa-l ascunzi undeva ca sa nu se mai tina sedintele Parlamentului... Daca nici in Parlament nu putem avea dezbateri, atunci unde putem avea? Ei vorbesc despre democratie, despre statul de drept, statul de drept inseamna si functionarea Parlamentului, adica noi suntem in situatia in care o minoritate vrea sa dicteze in Parlament, dar nu vrea sa dicteze prin vot, ci prin actiuni violente care sa tulbure dezbaterea si mersul firesc al lucrurilor", a incheiat Liviu Dragnea.
Dragnea, despre mutarea ambasadei din Israel la Ierusalim: MAE trebuie sa ia in serios lucrul acesta; daca va avea argumente ca nu trebuie sa mutam ambasada de acolo, ne predam
Dragnea: Vreau sa merg la comisia SRI si tot astept de la domnul Manda sa ma invite, tot i-am dat semnale
Liviu Dragnea, despre Consiliile de Administratie: O sa le luam la mana anul viitor

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Asta ii deranjeaza, adica nu o sa mai arunce din pix pedepsele ci o sa mai trebuiasca si sa lucreze, adica sa citeasca dosarele, caci multi nu stiu nici asta.
Reprezentantii AMR in comisie au fost intrebati de cateva ori cati membri au si au refuzat sa raspunda dar un alt judecator a spus public ca UNJR are maixm 3 judecatori membri activi.
Deci n-are cum sa reprezinte magistraqtii o asociatie cu 3 judecatori, in timp ce peste 4.000 de magistrati semneaza petitii impotriva acestor legi.
deci 3 magistrati din UNJR sunt acceptati in comisii, sunt luati in seama de PSD dar cei 4.000 de magistrati care nu sunt de acord cu legile nu sunt bagati in seama
Daca urmareai stirile externe ai fi vazut anumite scrisori de dragoste trimise din partea UE si SUA catre Romania.
Asta ca sa nu mai zic de scandalul cu Israel, iscat tot de Sultanul Mustacios. Si lista continua.
Dar e OK. Tu poti sa traiesti in continuare in cutiuta ta. Trebuie sa scoti capul doar o data la patru ani, in rest, palma intinsa si capul plecat.
Rolul ambasadelor nu este de a dicta si asa cum spunea cineva mai sus sa te ploconesti in fata lor este deplasat.
Doar daca nu vorbim de o colonie ,caz in care ..deci da. Are sens.
( nu exista scandal cu Israel , doar niste talente cu reprezentatii "palestinieni" ; in "cutiuta "dumneavoastra nu prea intra nici informatii nici aer...)
Pai de exemplu articolul care il obliga pe Presedinte sa numeasca procurorii sefi propusi, fara sa-i poata refuza
http://www.aktual24.ro/solicitare-ferma-in-comisia-iordache-cati-membri-are-unjr-pe-cine-reprezinta-cu-adevarat-raspuns-nerusinat-al-lui-florin-iordache/
Cei 4000 de magistrati care au tras un semnal de alarma in legatura cu "nazdravaniile" Comisiei Iordache nu au trecere in fata lui Dragnea ?
Si tot circul ala din comisie se numeste transparenta maxima ?
Oricum nu cred ca mai era nevoie de alte dovezi care sa arate modul "contorsionat" in care gandeste Daddy D.
Si ca Soros s-a dat batut.
Corporatiile sunt si ele ingenuncheate.
Numai asa minunatele legi de care avea Romania nevoie inca de pe vremea lui Gelu, Vlad si Menumorut au putut in sfarsit sa vafa lumina Monitorului.
Lipseste un imn de slava. Il propun pe Acela cu "Rade iarasi primavera/peste campuri. peste plai...etc.".
Cum facem sa-i aducem aminte dupa Anul Nou ca asteptam cele promise cu nume si date concrete astfel ca sa se poata verifica.
a fost psd votat pt schimbarile astea din Justitie ?
In democratie nimeni, oricine ar fi, nu ajunge "sa dicteze in Parlament", deci Dragnea e pe langa in ce priveste democratia, fiindca el crede ca un cec in alb e modul de a face politica.
Daca au chestii atat de importante precum chestiunile Justitiei, nediscutate in campania electorala, atunci ar fi putut sa le dezbata pe durata mult mai lunga de timp, cel putin un an, fara incalcarea regulamentului parlamentarilor, fara inchiderea microfonului atunci cand minoritatea are cuvantul si in nici un caz intr-o comisie parlamentara pentru Justitie condusa de esuatul Iordache, eroul OUG13 si OUG14 din 2017.
Ce subiecte mai credibile ar fi putut fi in afara noii legislatii penale modificata potrivit viziunii inovatoare a PSD, a justitiei institutionalizate, a dosarelor penale ale intervievatului si, evident, a vinovatul, Papusarul care este in spatele necazurilor penalilor inocenti !
PS. Ne bucuram sa-l vedem iesit iarasi la suprafata pe Livache dupa atatea zile de stat prin cotloane.
PPS. Parca nu sunt atat de savuroase injuraturile trase lui Tudose, precum acelea cu care il impodobim pe Dinti de grebla ca pe un pom de iarna, nu ?
Hai sictir borfasilor ! Ati ajuns cu minciunile in ultimul stadiu de tupeu, asa cum comunistii ne ziceau de productii record la hectar cand tara se scufunda in bezana.
dar au fost transparente... transparente i nsensul ca oricine putea afla ABERATIILE bashite de infractorii psd
liviutz.... campania de demonizaare ai dus-o chiar tu... oamenii nu urasc de dragu de a ura... trebuie sa aiba un motiv... o condamnare definitiva, 2 dosare pe rol, incercarea de a te sustrage de la justitie prin demiterea luiu Kovesi (si demonizarea ei ca tot veni vorba), prin distrugerea justitiei si a codului penal etc....
eu zic ca sunt motive suficiente sa te uram... ai noroc ca nu sunt asasin profesionist (inafara jicurilor pe pc) ca discutam cu totul altfel acum...
Ea, relativ tanara, insa inca imatura psihologic, cu sechele din cauza unor rele tratamente din timpuri trecute. Insa plina de speranta, ca abia a scapat de-un tiran, se odihneste in casa.
Apare el, aparent o ruda, un prieten, o cunostinta apropiata, pe care credea ca s-ar putea baza. Macar asa, in principiu.
Si el scoate din geanta si intinde pe masa o trusa intreaga de instrumente de tortura. O parte din ea nu reactioneaza, insa o particica e deja in fibrilatii, intuind ce va urma.
Usile sunt incuiate. Ferestrele, fara perdele prea opace, permit vecinilor sa vada ce se intampla.
El ranjeste tamp, mangaind evident entuziasmat instrumentele de pe masa.
- Ia uite, ce avem noi aici!?! Un cleste, niste cutite, oooo - si un bisturiu!
Vecinii si prietenii striga de-afara:
- Las-o! Nu o atinge! Nu o rani!!
El continua sa ranjeasca:
- Cutitele sunt foarte ascutite! Clestii pot taia fir de otel de 5mm! Iar ciocanelele sunt, de fapt, niste baroase mai compacte!
Nu ne putem astepta sa ne ajute nimeni, oricat de bine ar fi intentionati: ne-ar incalca autonomia, act ce-ar induce un precedent, iar UE si orice alta tara din lume (sans Rusia) nu ar face asta. Punct.
Nu ne putem astepta la astia sa se opreasca. Nu au decat de castigat daca vor continua. Iar transparenta asta a lor e un fel de mers la nudisti - o sa-ti arate tot, insa tu esti acolo pentru a cumpara niste ciment. Comparatia e proasta, insa imaginea e aceeasi: ei sunt in Parlament in interesul nostru, noi ne ducem la ei si le cerem sa ne imbunatateasca viata. Ei isi rasfira organele sexuale externe in fata noastra, isi falfaie gonadele, apoi voteaza legiferarea infractiunilor, o chestie 100% diferita de ce le-am cerut noi.
Nimeni din cei care protesteaza de un an nu ar fi ridicat 1 deget daca PSD ar fi condus tara spre bine. Nimeni. Ne ingroapa si ne rad in fata cand sapa.
mai are vre-un rost?
psd sa dea orice lege vor ei iar noi sa ne supunem neconditionat