Declaratia de presa in care presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca accepta propunerea PSD de prim-ministru a fost transmisa in direct si de Europa FM, insa ritmul in care seful statului a transmis informatiile a dat peste cap sistemul de siguranta al postului de radio, care intervine in momentul in care sunetul se interupe pentru mai multe secunde.

Klaus IohannisFoto: Presedintia Romaniei

Dupa ce presedintele a spus "PSD a promis salarii, pensii, scoli, manual, spitale, infrastructura, dar pana acum prea putin s-a realizat. Acum, PSD trebuie sa dovedeasca ca ceea ce a promis, face" a urmat o pauza prelungita a presedintelui, pe care sistemul automat a considerat ca trebuie sa o intrerupa.

Sistemul de siguranta a intrat in functiune, difuzand piesa "Sam Brown - Stop!".

In acest timp, Klaus Iohannis a continuat: "Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost castigate de PSD, doua guverne PSD esuate. Acum, primesc sansa de a dovedi ca stiu ce vor si stiu cum se face. In continuare, invit pe toti cei implicati in procedura sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine. Este posibil ca pana la 1 februarie intreaga procedura sa fie finalizata si noul guvern sa se apuce de treaba si sa rezolve problemele, mai degraba decat sa le incurce", potrivit news.ro.