Fostul premier Victor Ponta a declarat marti seara, la Digi 24, ca seful SPP, Lucian Pahontu, este "noua tinta" a liderului PSD, Liviu Dragnea, si a sustinut ca la mai multe evenimente "semioficiale" a vazut personal ca "era foarte amabil Dragnea cu Pahontu", potrivit Agerpres.

Pahontu, Dragnea si PontaFoto: Colaj foto

"(Dragnea) nu spune niciodata nimic cu subiect si predicat. (...) Da mesaje, zi, domne, care e statul paralel, ala unde taiai tu porcul, zi ce faci! (...) Daca Grindeanu si cu Tudose erau controlati din alta parte si Dragnea i-a pus, inseamna ca Dragnea era controlat din alta parte, iar eu, personal, care am asistat, am vazut cu ochii si cu urechile mele am auzit, stiu sigur ca domnul Dragnea avea relatii privilegiate cu ceea ce acum numeste statul paralel. (...) Am participat la multe evenimente, semioficiale, la care era si domnul Pahontu de la SPP, noua victima, noua tinta a lui Dragnea. Deodata il face faimos, cred ca lumea nu stia cine e Pahontu. Era foarte amabil Dragnea cu Pahontu, nu i-a taiat chiar sorici, aia doar la doamna Kovesi, dar nu era asa luptator", a spus Victor Ponta.

El a afirmat ca in perioada in care a fost sub protectia SPP nu s-a simtit spionat. "Eu am avut cinci ani SPP, nu m-am simtit spionat, m-am simtit protejat, realmente. (...) Hai sa desfiintam SRI-ul, SPP-ul, sa desfiintam toate aceste institutii. (...) Aceasta e paranoia deja, inseamna ca un stat e inlocuit cu vointa unui om", a declarat Ponta.

Fostul premier a precizat ca nu exista avize negative ale SRI si ca in perioada in care a fost premier a primit "note" in care nu erau scrise minciuni.

Lucian Pahontu

Lucian Pahontu

Foto: Agerpres

Premierul Viorica Dancila si ministrii din cabinetul sau vor renunta la Serviciile de Paza si Protectie, dupa ce liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe Lucian Pahontu, actualul sef SPP, ca a intervenit in guvernul Tudose mai mult decat era cazul, anunta DIGI 24.

Decizia a fost confirmata de catre secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3, potrivit sursei citate.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la Antena 3, ca motivul schimbarii Guvernului a fost acela ca "se ajunsese la o stare de tensiune intre Guvern si PSD si chiar coalitie" si a sustinut ca mai multi colegi i-au spus ca seful SPP-ului "a fost implicat mai mult decat era cazul." "D-lui Paul Stanescu i s-a spus ca undeva prin martie eu o sa fiu executat si dumnealui poate sa fie seful partidului. Poate ca i s-a spus si lui Grindeanu, lui Tudose, nu stiu.", a declarat seful PSD, care nu nu crede insa ca Viorica Dancila poate fi influentata.