Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat luni seara la Antena 3 ca managementul spitalicesc inca nu este "cel dorit", deoarece resursele nu sunt gestionate eficient.

"Din pacate, managementul spitalicesc inca nu este cel dorit sau cel pe care ar trebui sa il avem in acest moment. Avem resurse, nu stim sa le gestionam cum trebuie. Nu le gestionam eficient. Cumparam aparatura medicala fara sa avem medici pregatiti sa foloseasca aceasta aparatura", a spus reprezentanta MS, potrivit Agerpres.

Ministrul a afirmat ca in perioada urmatoare va face vizite in toate spitalele judetene din tara.

"Voi merge in toate spitalele judetene. Am inceput sa merg deja in spitalele din subordinea Ministerului Sanatatii. Am vazut deja patru spitale. Mi se pare normal sa merg incognito. Mi se pare normal sa am o discutie constructiva, spun eu, cu cei care conduc destinele acestor spitale in acest moment. Si nu merg sa fac verificari, merg sa fac niste evaluari, sa gasim, impreuna cu managerii acelor spitale si medicii de acolo, solutii. Nu mi se pare normal sa stai in permanenta cu mana intinsa la Ministerul Sanatatii sau la autoritatea locala, ci tu, ca spital, sa incerci sa-ti creezi premisele astfel incat sa poti functiona normal. S-a putut si se poate. Eu stiu perfect acest lucru", a sustinut ministrul.

Sorina Pintea a mentionat ca va vizita si spitalele din Bucuresti si pe cele din jurul Capitalei.

Sorina Pintea despre Spitalul "Babes" din Timisoara: Sper ca in aceste conditii pacientii nu vor mai fi internati acolo

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a mai declarat la Antena 3, referindu-se la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, ca a cerut o informare Directiei judetene de Sanatate Publica, dupa efectuarea unui control in urma caruia a sanctionat unitatea si cadrele medicale, dar a precizat ca acest lucru nu reprezinta o solutie.

"Cu privire la Timisoara sunt fara cuvinte. Mi-as dori sa nu mai vedem aceste imagini in spitalele din Romania. Tot ce am putut sa fac in acest moment a fost sa cer o informare Directiei de Sanatate Publica Timis, care a demarat un control urgent, a sanctionat spitalul, a sanctionat cadrele medicale de acolo, dar nu este o solutie. Eu sper ca in aceste conditii pacientii nu vor mai fi internati acolo. Poate este o rezolvare. Dar nu inteleg de ce pacientii nu pot sa intre in saloanele proaspat renovate. Cred ca nu le-am facut sa le folosim ca muzeu sau sa uitam cum ar trebui sa arate un spital. Investitie de un milion de lei... Bravo primarului Timisoarei! Dar, repet, nu am facut-o de muzeu, am facut-o pentru pacienti", a spus Pintea, conform Agerpres.

In opinia sa, "taiatul capetelor" nu reprezinta o solutie, ci rezolvarea problemei impreuna cu autoritatile locale, DSP si cei de la spitalul respectiv.

"Pot sa cer un control, dar ar fi inutil in acest moment, pentru ca lucrurile sunt foarte clare. Corpul de Control sa constate acelasi lucru. L-a constatat, l-am vazut cu totii la televizor, nu cred ca taiatul capetelor este o solutie in acest moment, ci gasirea solutiilor impreuna cu autoritatile locale, cu cei de la spital, de acolo, cu cei de la Directia de Sanatate Publica. Eu cred ca trebuie sa intarim mai mult autoritatea directiilor de sanatate publica. Ei sunt acolo, sunt locali, se inteleg, nu vor sa supere, nu vor sa deranjeze, dar nu se poate. Trebuie luate masuri in consecinta. (...) La un moment dat mi s-a spus ca aceste imagini din Spitalul din Timisoara sunt de anul trecut. Mi-a venit sa rad. Si chiar daca erau de anul trecut, nu fac cinste nimanui", a afirmat reprezentanta MS.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Timis a trimis un control la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, dupa ce in spatiul public au aparut fotografii cu un pacient internat intr-un salon neingrijit.

Pe de alta parte, conducerea spitalului sustine ca saloanele neingrijite si cu paturi vechi fotografiate si facute publice sunt de fapt saloane in curs de renovare, dar din cauza numarului mare de cazuri, pentru a nu fi refuzati de la internare, bolnavii au fost cazati temporar si acolo.