"Acest impact (al modificarilor legilor Justitiei, n.r.) a fost sintetic exprimat de Consiliul Suprem al Magistraturii atunci cand a facut calculele respective si a estimat ca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2018 ar avea vocatie la pensionare, daca noile legi ar intra in vigoare, 747 de procurori, ceea ce ar reprezenta ceva mai mult decat o treime din Ministerul Public, si 1.400 si ceva, aproape 1.500 de judecatori. Aceasta ar fi o oferta de nerefuzat de un magistrat care are aceste conditii: vrei sa mergi la pensie cu o pensie mai mare decat salariul, sau vrei sa ramai si sa muncesti si sa pierzi totul? Fiindca, in aceste conditii de raspundere, s-ar putea sa nu convina multor magistrati sa-si continue activitatea", a declarat Augustin Lazar intr-un interviu acordat Digi24.
Ministerul Public a avut anul trecut pe rol aproximativ 1,7 milioane de dosare, ceea ce reprezinta un volum foarte mare de munca raportat la numarul de procurori si judecatori si tinand cont de problema deficitului din sistem, mai spune Lazar.
"Ca in Romania ar fi un numar mai mare de judecatori si procurori raportat la populatie - dar noi trebuie sa facem niste studii care trebuie sa fie raportate la volumul de activitate pe care il avem in lucru. Va rog sa observati ca, spre exemplu, anul trecut, Ministerul Public roman a avut pe rol circa 1,7 milioane de dosare de solutionat, ceea ce reprezinta un volum enorm. Din acest volum mare au fost solutionate jumatate de milion, 533.000 de dosare, in conditiile in care din schema Ministerului Public lipseste circa 13% si ceva, 14%. 300 si ceva, 400 de procurori lipsesc pentru ca nu reuseste Institutul National ar Magistraturii sa asigure fluxul necesar care sa acopere pierderile din schema de functionare, in conditiile in care unii ies la pensie, alti trec judecatori", a explicat procurorul general.
duca'se ! :-))
sunt o gramada de absolventi de drept care nu'si gasesc de munca, care vand cartele de telefoane, sau aranjeaza marfa in rafturi, in marile pravalii.
cu o selectie buna, cu concursuri pe bune, se gasesc repede inlocuitori. era treaba magistratilor sa organizeze rezerva de cadre, treaba csm, ministerul justitiei, ministerului public.
e vina lui loazar ca ministerul public este asa, numai o vorba, virtual, nu o institutie bine pusa la punct, cu un departament de human resourcies. asta le reproseaza si tudorel, management defectuos.
> Fiindca, in aceste conditii de raspundere, s-ar putea sa nu convina multor magistrati sa-si continue activitatea", a declarat Augustin Lazar intr-un interviu acordat Digi24.
......................
mai e nevoie de comentariu ?
pai, ei vor lefuri mari fara raspundere.
adica, sa taie, sa spanzure si sa nu'i intrebe nimeni.
ca, daca'i intreaba, fugutza la pensie...mare, dupa bujet, coane fanica.
loazar asta e rupt din schitele lui caragiale...
deci, asta'i baiul, raspunderea magistratului..
si io care credeam ca's obositi, spetiti de munca...:-)
ps. sper ca si portocala va primi o pensie pe masura eforturilor si vechimii sale ca...magistrat.
ca asta ar dori, a cerut dreptate de la judecatorii curtii supreme...poate li se face mila de el, tin cont de activitatea sa in echipa de elita, de aportul la lupta impotriva coruptiei...
pan' la urma, o merita si el, saracu' ! :-))