Premierul Viorica Dancila a afirmat duminica seara, la Antena 3, ca este "exagerat de fidela" Partidului Social Democrat, precizand ca pune in aplicare programul de guvernare facut de PSD si de liderul partidului, Liviu Dragnea, relateaza Agerpres.

Viorica Dancila la Antena 3Foto: Captura Antena 3

Intrebata intr-o emisiune la Antena 3 daca este adevarat ca este "exagerat de fidela" presedintelui PSD, Liviu Dragnea, Viorica Dancila a raspuns: "Sunt exagerat de fidela partidului. (...) Lucrez cu domnul Dragnea de foarte multi ani. (...) Am pornit de la simplu membru de partid. (...) Domnul Dragnea m-a cunoscut de-a lungul timpului si atunci cand am obtinut rezultate bune si atunci cand nu am obtinut si am recunoscut acest lucru si am incercat sa-mi imbunatatesc modul de a actiona".

Totodata, premierul a spus ca poate sa obtina rezultatele pe care le doreste alianta PSD-ALDE.

"Consider ca pot sa pun in aplicare programul pe care il are Partidul Social Democrat. (...) Sunt un om foarte puternic si cred ca am capacitatea de munca si capacitatea de a conduce o echipa, de a face o echipa, astfel incat sa pot sa am rezultatele pe care le doreste alianta PSD-ALDE, dar pe care mai ales si le doresc romanii", a spus Dancila.

Ea a mai afirmat ca a pune in aplicare programul de guvernare nu inseamna ca esti "marioneta cuiva".

"Este adevarat ca lucrez si va trebui sa lucrez cu Liviu Dragnea si partidul. Eu pun in aplicare un program facut de partid si de Liviu Dragnea. Este normal. Dar asta nu inseamna ca, daca pui in aplicare programul, esti marioneta cuiva", a spus Dancila.

Totodata, sefa Executivului a precizat ca Liviu Dragnea nu promoveaza o persoana pe motive de prietenie.

"Liviu Dragnea nu promoveaza o persoana nici pe motive de prietenie, nici pentru ca o cunoaste de foarte multi ani, ci pe alte criterii, criterii legate de profesionalism. (...) Este presedintele Partidului Social Democrat. De rezultatele guvernarii depinde soarta partidului. (...) Anul viitor avem alegeri", a aratat Viorica Dancila.

  • Dancila, despre functia sa de presedinte executiv al PSD: Ma responsabilizeaza

Premierul Viorica Dancila a mai afirmat la Antena 3 ca o "responsabilizeaza" faptul ca a fost aleasa presedinte executiv al PSD.

Intrebata de ce nu si-au putut prezenta mesajele contracandidatii sai la Congresul PSD, Ecaterina Andronescu si Nicolae Banicioiu, Dancila a declarat: "A dat mesaj Gabriela Firea, in a doua etapa. Era randul doamnei Andronescu, al domnului Banicioiu. Au plecat din sala. Nu vreau sa judec, e modul domniilor lor de a proceda intr-un fel sau in alt fel, dar asta nu cred ca a influentat votul. (...) Rezultatul votului a fost zdrobitor. (...) Ma responsabilizeaza".

Ea a precizat ca a luat decizia sa candideze pentru aceasta functie deoarece a primit foarte multe solicitari in acest sens.

"Am primit foarte multe telefoane din teritoriu, (...) de la organizatii de femei, de la presedinti de organizatii, de la persoane din teritoriu, m-a sunat primarul general al Bucurestiului, Gabriela Firea, si mi-a spus: "Noi vrem sa candidezi, vrem o relatie foarte buna intre Guvern si partid, vrem ca prim-ministrul sa fie mult mai legat de partid, sa puteti sa puneti in aplicare programul de guvernare". (...) Eu l-am sunat pe domnul presedinte si i-am spus de toate aceste lucruri. (...) Domnul Dragnea a spus ca ma sustine, pe urma, dupa ce eu am sunat", a spus Viorica Dancila.

In opinia sa, rezultatul votului pentru functia de presedinte executiv al PSD are la baza doua motive.

"Acest numar mare de voturi cred ca are la baza doua motive: unu - am mers foarte mult in teritoriu, cunosc foarte bine fiecare presedinte de organizatie, am facut multe actiuni, am participat la multe evenimente, iar al doilea lucru - si cred ca este foarte important, dupa ce s-a intamplat cu cele doua guverne anterioare - cred ca multi colegi au vazut aceasta alegere ca si una tehnica, o mai buna legatura intre Guvern si partid", a mai afirmat Dancila.

  • Dancila spune ca nu a fost sponsor al PSD si ca a cotizat la partid dupa ce a devenit europarlamentar

Premierul Viorica Dancila spune ca nu a fost sponsor al Partidului Social Democrat, precizand ca a cotizat la partid dupa ce a devenit europarlamentar, noteaza Agerpres.

Intrebata duminica, la Antena 3, daca a fost sponsor principal al PSD, Viorica Dancila a declarat: "Nu as spune ca am fost sponsor. (...) Cotizam in mod normal dupa ce am devenit europarlamentar. Am vazut aceasta informatie ca am inceput sa cotizez din ianuarie 2009. Eu din ianuarie 2009 am fost europarlamentar. (...) Eu m-am dus la Bruxelles ca si europarlamentar si atunci am inceput sa dau cotizatia mai mare, din pozitia de europarlamentar pe care o aveam. (...) Era normal ca la nivelul unui judet, europarlamentarul sa aiba cotizatia cea mai mare".

Totodata, referitor la cat din incasarile sale ca europarlamentar au ajuns pe luna la PSD, Dancila a precizat: "In jur de 500 de euro. (...) Mergeau cotizatie, cotizatie care era normala".

Ea a mai spus ca nu a facut un calcul pentru a sti exact cati bani a dat pentru partid. "Noua ani de zile am fost europarlamentar, am pastrat toate chitantele", a spus Dancila.

De asemenea, intrebata daca se poate spune ca si-a cumparat fotoliul de europarlamentar, Dancila a raspuns: "In niciun caz acest lucru. (...) Am trecut prin toate etapele pe care le presupune avansarea in politica. (...) Am muncit foarte mult si am facut o echipa foarte buna cu colegii mei".