Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține la rândul său, după premierul Viorica Dăncilă, că informațiile difuzate de președintele Klaus Iohannis, într-un comunicat, cu privire la întâlnirea avută marți, nu sunt adevărate. Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Olguţa Vasilescu l-a acuzat pe Iohannis că ar fi comunicat "ce nu s-a discutat" și a susținut că, prin acest demers, șeful statului ar încerca să deturneze atenţia de la scandalul iscat în urma desecretizării protocoalelor încheiate de SRI.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

Antena3.ro amintește că discuţiile de marți dintre președinte, premier și ministrul Muncii s-au încheiat cu un comunicat de la Cotroceni, în care Administraţia Prezidenţială a susţinut că Iohannis le-a apostrofat pe cele două pentru modul în care au evoluat salariile românilor.

"Discuțiile care au avut loc la Cotroceni nu prea au avut nicio legătură cu ceea ce s-a discutat, ceea ce mă face să cred că a fost scris înainte. Am adus în atenția președintelui faptul că legea salarizării se aplică etapizat. Nu ni s-a reproșat faptul că legea nu ar fi predictibilă, pentru că i-am fi explicat aceste lucruri", a declarat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

"Explicaţia pentru mine e deturnarea atenţiei de la ce se discută în aceste zile în spaţiul public. Da, eu aşa cred. Nu are niciun fel de explicaţie acest comunicat de presă, care vine în urmă unei discuţii, zic eu, foarte amicabile", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă Iohannis ar vrea, astfel, să o apere pe Laura Codruţa Kovesi, ministrul Muncii a răspuns: "Nu ştiu, dar cu certitudine a schimbat agenda zilei vorbind despre o lege care a fost adoptată şi care îşi produce efectele începând cu 1 iulie. Nu era nimic necunoscut pentru nimeni, cu atât mai mult pentru Administraţia Prezidenţială, care a promulgat această lege".