Liderul ALDE, Cătălin Popescu-Tăriceanu, a spus, marți, la Antena 3 că nimeni din partid nu vorbește despre o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale și că știrile apărute în presă sunt ”nevoia” acesteia ”de a veni cu lucruri care să facă audiență”. De asemenea, întrebat de un eventual conflict, acesta a spus că ”nu este niciun moment de tensiune”.

Liviu Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

Tăriceanu a confirmat că ALDE a făcut o serie de sondaje la nivel local, dar nu pentru a pregăti terenul pentru prezidențiale, ci ”numai pentru a vedea forța organizațiilor la nivel local”, ”sunt discrepanțe între județe, județe care au performat, județe care nu”.

”Nimeni nu a vorbește în partid de așa ceva(...) Eu cred în nevoia presei de a veni cu lucruri ca sa facă audiență dar cand nu e nimic(...) Încă nu e momentul, e prematur, dar va trebui să discutam (...) mergem cu un singur candidat sau poate formula cu doi e mai bine, dar este prematur pentru ca realitatea politica e în mișcare”, a spus Tăriceanu.

Întrebat în repetate rânduri dacă există conflicte între el și Liviu Dragnea, Tăriceanu a spus că ”nu este niciun moment de tensiune”.

”Sigur, una este să mergi pe deducții logice, și alta e să mergi pe realitate. Informatiile care transpar în presa trebuie să se bazeze și pe realitate. (...) În aproximativ un an si patru luni, coalitia a trecut prin încercări, au fost încrcări de a crea tensiuni care nu au reușit. Ne-am asumat o responsabilitate față de electorat”, a mai spus liderul ALDE.

Acesta a spus că nu este de acord cu o posibilă remaniere și că premierul are nevoie de o perioadă mai lungă să își intre în atribuții.