Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a plâns la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3 că reprezentanții președintelui au devenit ” agresivi” cu ea și au insistat să părăsească grupul PSD la recepția organizată de Administrația prezidențială la Cotroceni. Mai mult, aceasta acuză că în locul în care a fost direcționată de consilierii prezidențiali nu era niciun ”bilețel” cu numele ei, motiv pentru care nu a știut unde să stea.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În momentul în care doream să ne așezam, am fost preluată și mi s-a zis că eu nu pot să stau lângă miniștri și secretarii de stat. Premierul a intervenit și a zis că dorește să stau lângă dumneai. S-a insistat, agresiv, să plec din zonă, doamna Carmen Dan m-a strâns de mână (...) Deveniseră agresivi. Am plecat din acel grup al colegilor mei și m-am îndreptat către zona indicată. În dreptul picioarelor invitaților, nu mi-am regăsit numele pe niciun bilețel, nu am știut unde să mă duc”, a povestit ea.

Aceasta a mai spus că ”nu am de ce să fiu umilită, certată” și că reprezentanții președintelui ”nu mi-au respectat vârsta”, adăugând că nu poate fi dusă la locul ei ca un ”elev la grădiniță, ca pe un elev neascultător”.

Ea a relatat că împreună cu foști președinți, dar și cu liderul PSD a fost direcționată la un moment dat prin spatele preșdintelui Iohannis, prin ”iarba udă”, pentru a nu-l deranja pe acesta, moment în care Gâdea a murmurat ușor ”Doamne ferește!”

Primarul Capitalei a acuzat, de asemenea, că jurnaliștii nu au avut voie să facă poze decât din anumite cadre indicate de Administrația prezidențială. ”Nu mi s-a întamplat să văd așa o teama ca jurnaliștii sa surpinda ceva ce nu trebuie și să difuzeze strict anumite cadre”, a precizat ea.

Potrivit legii 215/2016 privind ceremoniile oficiale, primarul general se află pe locul 19 în ordinea de precădere, după președinte, președinți de camere, premier, miniștri, parlamentari, consilieri prezidențiali, președintele Academiei Române, funcții asimilate rangului de ministru etc. Vezi și aici Legea 215/2016.