Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat, legat de posibilitatea de a avea pe viitor un dosar la DNA, că oricine poate păți asta, atâta timp cât merge un denunțător să dea declarații, dar că nu ar proceda precum Toni Greblă, care a demisionat din CCR pentru a fi anchetat și apoi a fost achitat, potrivit Mediafax.

"Se poate întâmpla orice. Adică vine unul și face un denunț, se formează un dosar. Eu nu am să îmi dau demisia dacă se întâmplă așa ceva, pentru că sunt un luptător. Nu am să fac ca Toni Greblă", a declarat Petre Lăzăroiu, judecător CCR, la Antena 3.

"Ne judecăm, blocați postul și vedem. Dacă Toni nu demisiona, îl suspendau și el câștigând revenea și primea bani din urmă și primea niște daune morale. Dar mandatul s-a dus...", a mai spus Lăzăroiu.

Instanţa supremă a decis, în 11 mai, achitarea fostului judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă, în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Toni Greblă, care a demisionat din CCR în momentul în care a început ancheta, a declarat, după ce a aflat sentinţa de achitare în dosarul în care au fost făcute percheziţii la fermele de struţi, că decizia arată că magistraţii au judecat după probe, nu după faptul că a fost stabilită o ţintă în persoana sa.