Orice parlamentar cu scaun la cap ar trebui să sprijine moţiunea de cenzură, declară la RFI fostul senator UDMR Peter Eckstein-Kovacs, care şi-a anunţat acum câteva zile demisia din formaţiunea maghiară. El e nemulţumit că Uniunea a susţinut modificarea legilor justiţiei şi a CPP şi critică apropierea prea mare a UDMR atât faţă de Puterea de la Bucureşti, cât şi faţă de cea de la Budapesta.

Eckstein KovacsFoto: AGERPRES

Peter Eckstein-Kovacs spune că nu vrea să fie membru al unui partid care-i susţine pe hoţi: „Nu pot să fiu membru UDMR, în condiţiile în care UDMR-ul îi susţine pe hoţi. Am zis-o aşa, mai pe înţelesul oamenilor. O altă problemă pe care eu o am cu UDMR-ul este faptul că a devenit mult prea apropiat şi o zic foarte uşor, au devenit prea apropiaţi de partidele de guvernământ din Ungaria şi din România, lucru care afectează destul de grav independenţa UDMR-ului”.

Ar trebui să susţină UDMR-ul moţiunea de cenzură? „Păi, dacă mă uit la această guvernare, atunci fiecare parlamentar cu scaun la cap ar trebui să sprijine moţiunea de cenzură, pentru că e un Guvern care nu este unul performant. Iarăşi am fost foarte elegant”, răspunde fostul senator.