Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a găsit vinovații pentru lipsa autostrăzilor din România: prea multe schimbări la conducerea ministerului. ”La autostrada către Deva cei de la UE le-au zis să refacă planurile și expertiza că erau vechi și nu dau finanțare, ăștia de prin minister s-au încăpățânat că nu și uite așa s-au amânat lucrurile. A fost nevoie de avize, de autorizații, exproprierile se fac mereu cu întârziere și tot avem amânări”, au fost explicațiile lui Tăriceanu., oferite la TVR1.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Șeful Senatului spune că nu crede că pentru români au fost prioritare Legile Justiției și e cazul să se facă și altceva, dar crede că nu e nici vina Coaliției de guvernare ci a Opoziției care a tot trenat lucrurile. Tăriceanu mai spune că e timpul să se lucreze pentru stoparea dezbinării populației fiindcă ”așa, oricine vine la putere, nu va face decât să se răzbune pe ceilalți”.

Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea, despre care unii spun că ar urma să fie dată pentru liderul PSD, dar că ”din cauza lui Dragnea” nu trebuie lăsați să sufere oameni nevinovați.

"Nu s-a discutat subiectul (unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea - n.r.). Cred că a fost aruncat în presă pe anumite canale, nu e prima oară când se întâmplă şi atunci văd că foarte mulţi muşcă la subiect şi subiectul se umflă. Am fost şi astăzi întrebat dar nu am făcut declaraţii publice pentru că eram îmbrăcat nepotrivit. E un subiect care îi pasionează pe foarte mulţi. Să nu credeţi cumva că vreau să închid subiectul. Nu vreau să credeţi că mi-e teamă sau mă jenez să discut acest subiect. Primul lucru pe care vreau să îl remarc este cel că această idee a unei amnistii şi a unei graţierii nu ar fi de neconceput. S-a mai făcut în România, ultima dată cu foarte mulţi ani în urmă”, a declarat țeful ALDE.

El a mai spus că o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

”Unii zic că nu e oportună pentru că imediat se personalizează discuţia şi spun că cel care ar beneficia este preşedintele PSD-ului, Dragnea. Noi încă avem nu mai puţin de 65 de protocoale secrete din care trei au fost desecretizate, protocoale de colaborare între SRI şi diferite instituţii din Justiţie (...). Există o decizie a CCR referitoare la ilegalitatea interceptărilor telefonice făcute de SRI la solicitarea Parchetului. Toate aceste elemente au indus temeiuri de nelegalitate în toate anchetele şi dosarele şi sentinţele care s-au dat începând din anul 2009. În aceste dosare putem să bănuim că sunt unii oameni vinovaţi care au fost deja condamnaţi sau achitaţi. (...) Această problemă a protocoalelor ar trebui să o ducem într-o bună zi la CCR şi să o tranşăm într-un fel. Cum procedăm în momentul în care conştientizăm că unii oameni au fost condamnaţi pe nedrept, soluţia este una de acest gen, printr-o măsură de corectare a situaţiei. Eu vorbesc, nu de Liviu Dragnea, vorbesc de mii de procese şi sunt mii de oameni care au avut de suferit. Din cauza lui Liviu Dragnea trebuie să lăsăm toţi aceşti oameni să sufere pe nedrept?”, a adăugat Tăricenau, potrivit Mediafax.

Declarații:

  • Președintele Iohannis a generat o tensiune inutilă prin amânarea deciziei de a o revoca pe șefa DNA. Tariceanu este susținut de moderatorul emisiunii care repetă că președintele Iohannis a ținut o țară întreagă cu sufletul la gură.
  • Nu e nicio tensiune între noi și partenerii de guvernare. Lucrurile merg excelent.
  • Cu președintele Iohannis am o relație instituțională, nici bună, nici rea.
  • Nu e un noroc mai mare pentru noi decât să-l avem pe Orban la șefia PNL. Cu el la conducere, liberalii vor veni către noi.