Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat duminică seară, la Antena 3, că a dispus verificări la instituțiile din subordine și la nivelul ANAF, pentru a verifica modul în care a fost pusă în aplicare legea în cazul casei familiei Iohannis, scrie Mediafax.

Eugen TeodoroviciFoto: Captura Antena 3

"Am dispus o verificare pe care am întreprins-o la nivelul ministerului și la nivelul ANAF-ului pentru a vedea, în trecut, cum s-au petrecut lucrurile și de ce, nu știu, dacă au fost și alte variante, de ce nu s-au urmat pentru a pune în aplicare legea. Și a doua acțiune pe care am întreprins-o a fost că am cerut Ministerului Justiției să verifice acea activitate a notarului de la Sibiu", a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3, întrebat despre demersurile referitoare la casa familiei președintelui Klaus Iohannis.

El a mai spus că cele două măsuri ar fi putut fi dispuse de mai mulți ani.

"Uitați-vă că sunt deja două acțiuni care puteau fi, de mulți ani de zile, parcurse și anume acea scrisoare către Cartea Funciară, acea solicitare către Ministerul de Justiție pentru a verifica modul în care acel notar a acționat în 2016", a adăugat Teodorovici.

El a mai spus că ar fi indicat ca notarul de la Sibiu să facă demersurile pentru ca statul român să redevină proprietarul imobilului.

"Cred c-ar fi cea mai bună variantă (...) dacă un notar, cel de la Sibiu, ar pune, ar face demersurile pentru a face înscrisurile în Cartea Funciară, statul devine proprietar, ca să închidem, adică și pe această cale, și închidem această discuție", a mai precizat ministrul de Finanțe.

Eugen Teodorovici a mai precizat, de asemenea, că aministia fiscală nu i s-ar aplica președintelui Klaus Iohannis.

Citește și:

Dragnea, despre disputele dintre Teodorovici și Mișa privind casa pierdută de Iohannis în instanță: Când doi se ceartă unul rămâne cu banii

Disputa dintre ministrul Finanțelor și şeful ANAF legată de casa pierdută în instanță de Iohannis se acutizează / Teodorovici, despre Mişa: Dacă nu răspunde cerinţelor mele, nu mai are calitatea de subordonat al meu

Dragnea îi somează pe șeful ANAF și pe ministrul de Finanțe să recupereze „sutele de mii de euro de la Iohannis”, pentru casa din Sibiu pierdută în instanță. „Dacă nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală”

Teodorovici îi cere lui Iohannis să plătească imediat banii pe care i-a luat pe chirie pentru casa pe care a pierdut-o în instanță. „Ar trebui să fie o pildă de urmat. Te-ai îmbogățit nejust, suma aceea plătește-o”

Teodorovici, despre chiria pe casa din Sibiu: „Am zis ANAF să ceară înscrierea în cartea funciară”