Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că îi va invita în perioada următoare pe șefii din justiție la minister, ca să-i întrebe dacă li se pare normal ca un procuror-șef să se ducă la un ambasador să îl felicite "pentru faptul că a fost soare azi și nu a plouat", relatează Mediafax.

Tudorel ToaderFoto: Hotnews

"Voi încerca să am o discuție cu dânșii (Augustin Lazăr şi Anca Jurma, n.r.) - cât de curând, deși o zi - două e foarte aglomerat - să îi invit la ministerul Justiției să întreb cât de normal este ca un procuror-șef să se ducă la o ambasadă că l-a chemat nu știu ce ambasador, l-a invitat să îl felicite pentru faptul că a fost soare azi și nu a plouat. Procurorul colaborează pe linie, pe orizontală cu structurile aferente dintr-un stat, cu procurorii din America, Franța, mai știu eu...", a declarat Tudorel Toader, miercuri seară, la Antena 3.

Ministrul Justiției a precizat că ambasadorii colaborează și se coordonează cu miniștrii de Externe, nu cu procurorii.

"Și îi voi întreba «Domnule, aveți reprezentativitatea aceasta a relațiilor externe?» Categoric că nu o au (...) Dacă nu aveau funcția, nu erau invitați. Și apoi nu poți să spui că 8 ore la serviciu ești demnitar, după aceea în afara programului, ești un om care oricare, fără constrângerile funcției", a conchis Toader.

Afirmaţia lui Tudorel Toader vine după ce în presă a apărut informaţia că, pe data de 17 iulie, procurorul-şef al DNA, Anca Jurma, s-ar fi deplasat la Ambasada SUA, amintește Agerpres.

Ulterior, DNA a dat publicităţii un comunicat de presă, în care arăta că Anca Jurma s-a întâlnit pe 17 iulie cu ambasadorul Hans Klemm la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la iniţiativa misiunii diplomatice a SUA, în scopul prezentării noului ataşat FBI la Bucureşti, David Varner.