Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat joi seară, într-o emisiune la Realitatea TV, întâlnirea pe care a avut-o marți cu președintele Klaus Iohannis, precizând că s-a consultat cu șeful statului pe teme majore, în încercarea de a-și coordona pozițiile, notează Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Captura Realitatea TV

Întrebat joi seară, la Realitatea TV, dacă s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: "Da, cu siguranță. Între PNL și președintele României este o relație de parteneriat, de colaborare. Ne consultăm pe teme majore și încercăm să ne coordonăm pozițiile".

Acesta a mai spus că preferă să nu ofere detalii concrete, atunci când a fost întrebat dacă întâlnirea a avut loc la vila Lac.

Chestionat dacă a discutat cu președintele Iohannis despre referendumul pe justiției, Orban a replicat: "Nu, nu am abordat acest subiect. A fost o întâlnire normală, pentru că CN a stabilit susținerea domnului Iohannis pentru cel de-al doilea mandat. A fost o discuție necesară de stabilire a coordonatelor colaborării. De asemenea, am abordat subiecte importante, cum ar fi preluarea președinției Consiliului UE".

Întrebat dacă la întâlnire a participat și Vasile Blaga, liderul PNL a spus: "Da. Au participat mai mulți colegi de ai mei".

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu liberali din aripa fostului PDL și a vechiului PNL. Șeful statului le-a cerut liberalilor să fie uniți, în contextul candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 2019, au spus surse politice pentru Mediafax.

Întâlnirea între Iohannis și liberali nu a avut loc la Palatul Cotroceni, ci la o vilă de protocol. Surse politice au relatat că șeful statutului ar putea participa și la Consiliul Național al PNL organizat sâmbătă dimineață la Palatul Parlamentului. La reuniunea liberală din 4 august este invitat și un oficial străin.

Din aripa fostului PDL au fost prezenți, la întâlnirea de marți cu președintele României, primarul Clujului, Emil Boc, fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, precum și prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, primarul Aradului, Gheorghe Falcă și Gheorghe Flutur. Din vechiul PNL au participat Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu, prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, liderul PNL București, Cristian Bușoi, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache și fostul deputat Dan Motreanu.

Președintele Iohannis le-a spus liberalilor să fie uniți în jurul susținerii candidaturii sale la alegerile prezidențiale de anul viitor, precizând că în acest sens este necesar să fie stabilitate și liniște în partid. Iohannis le-a cerut liberalilor să își îndrepte eforturile către viitoarea campanie electorală și să lase deoparte disputele interne, au explicat sursele politice ale Mediafax.