Procurorul-șef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat că nu este hotărât dacă își va depune candidatura pentru șefia Direcției, însă înclină să nu o facă, precizând că cel care va prelua conducerea trebuie să fie un om din interiorul instituției, care să efectueze o evaluare urgentă, potrivit Mediafax.

Calin NistorFoto: Hotnews

„Nu sunt hotărât dacă-mi voi depune candidatura. Mai sigur, nu. Este opțiunea mea. Ca om care a lucrat în DNA, aș spune că e bine să fie condusă de un om din cadrul structurii, cu experiență, pentru că știe mecanismele din interior și vulnerabilitățile și punctele forte ale instituției. Dacă ne uităm în istorie, veți vedea că DNA nu a fost condus de un om din cadrul structurii”, a declarat ajunctul Direcției, Călin Nistor, la B1TV.

Sursa citată a mai precizat că cel care va prelua această funcție trebuie să facă o evaluare urgentă a instituției pe care o va conduce.

„Trebuie făcută o evaluare urgentă a personalului, identificate, analizate cauzele în care s-au dispus achitările. Trebuie făcut curat în DNA. Presupun că tot timpul, procurorii au fost aduși pe criterii profesionale”, a mai spus adjunctul DNA.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat o nouă procedură de selecție a șefului DNA, după ce i-a respins pe primii patru candidați.