Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus, duminică, la Antena 3, că pensiile vor costa dublu prin noua lege a pensiilor decât costă în prezent, iar legea va fi prezentată în ansamblu la mijlocul săptămânii viitoare. Vasilescu a spus că se va schimba formula de calcul astfel încât să câștige pensionarii și este exclus să scadă vreo pensie, după aplicarea noii legi.

Lia Olguta VasilescuFoto: Captura Antena 3

”La mijlocul săptămânii, prezentăm legea în ansamblu, noutățile, se schimbă formula de calcul, vor câștiga pensionarii. Va fi o peroadă de o lună de dezbatere publică. Secretari de stat vor merge în județe pentru a discuta cu pensionarii, apoi legea va merge la Guvern pentru avizul ministerelor. În septembrie va intra în dezbaterea Parlamentului. Va costa dublu față de acum”, a spus Vasilescu.

Aceasta a mai spus că a încercat să căutarea unui numitor comun pentru că sunt oameni care au ieșit la pensie pe legi diferite

Întrebată, dacă există riscul să scadă vreo pensie, aceasta a spus nu.

”Există și un articol de lege prin care se păstrează dreptul aflat în plată”, a spus ea.

”Va rămâne aceeași vârstă de pensionare, dar vrem să dăm posibilitatea celor care vor să rămână încă 5 ani, dacă vin cu certificate”, a mai spus Vasilescu.