Ecaterina Andronescu i-a transmis colegului din PSD, Liviu Pop, că s-a simțit jignită de apelativul "soroșistă" pe care acesta l-a folosit la adresa ei. Afirmația vine în contextul în care acesta a cerut membrilor PSD, într-o scrisoare deschisă ca Liviu Dragnea să se retragă de la șefia formațiunii, potrivit Mediafax.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Eu am vrut să trag un semnal pentru colegii din partid. Am considerat că e bine să vorbesc despre aceste lucruri. Astăzi ați afirmat un lucru care este extrem de grav, că sunt sorosiștă. Cred că nu trebuia să exprimați ce ați exprimat la adresa mea. Mi-a provocat amărăciune. Eu chiar mă simt jignită de dumneavoastră cu apelativul «sorosiștă». Puteți să spuneți pe ce vă bazați când spuneți lucrul acesta, când eu mi-am luat toate zoaiele pământului? Dumneavoastră credeți că mi-aș dori să fac rău partidului? Dar dumneavoastră vedeți doar ce vă place. Nu am atacat în nicio propoziție partidul, dimpotrivă mi-am exprimat îngrijorarea pentru scăderea în sondaje a partidului", a declarat, marți seară, senatorul Ecaterina Andronescu, într-o emisiune difuzată de România Tv.

În replică, senatorul social-democrat Liviu Pop i-a reproșat Ecaterinei Andronescu că nu și-a exprimat nemulțumirile în interiorul PSD și a preferat să își spele rufele în public.

"În primul rând, aceste lucruri trebuiau discutate în interiorul partidului. Părerea mea e că prima data spăl rufele acasă, dar până atunci nu cred că putem ieși în spațiul public cu păreri împotriva partidului. Puteați să discutați în interiorul partidului lucruri care țin de sondaje. Eu cred că dacă avem o problemă în partid, haideți să o rezolvăm în partid. Acesta este crezul meu. Doamnă nu e în regulă ca senator al PSD să ieșiți să atacați conducerea partidului și Guvernul. Nu am fost niciodată în Guvernul României pe persoană fizică. Dacă cineva înțelege că votul majorității decide, cred că vom putea merge mai departe. Eu nu am fost niciodată pe persoană fizică în Guvernul României. Este o decizie a majorității, pentru că de aceea ne-au ales românii în 2016. Eu nu am dat replici tăioase. Eu nu am jignit și nu o să jignesc niciodată. Nu am jignit pe absolut nimeni și sunt convins că în momentul când vom avea un dialog vom găsi o soluție", a spus fostul ministrul al Educației, Liviu Pop, într-o intervenție telefonică la aceeași emisiune difuzată de România Tv.

Ecaterina Andronescu a declarat că scrisoarea prin care cere demisia lui Liviu Dragnea este din proprie inițiativă, iar șeful statului nu are nicio implicare în acest demers. Afirmația vine în contextul în care liderul PSD Sector 5 Daniel Florea a spus că aceasta are discurs similiar cu Iohannis.

"Este total greșit. Este propria mea inițiativă și nu vreau să amestec pe nimeni aici. Cu președintele nu am vorbit, cred că ne-am văzut la niște ședințe, atâta tot, dar niciodată, la Parlament sau la Biblioteca Centrală când a fost lansarea unui program pe educație. Eu nu am văzut mesajul președintelui ieri. Nu am nicio comunicare", a afirmat senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, marți seară la România Tv.

Președintele PSD Sector 5, Daniel Florea, i-a transmis, marți pe Facebook, un mesaj Ecaterinei Andronescu, în care i-a spus acesteia că îl atacă pe liderul PSD Liviu Dragnea în aceeași manieră în care o face și șeful statului, Klaus Iohannis.