Președintele PSD Liviu Dragnea a atacat marți seară la Antena 3 unele companii străine, despre care spune că se află în spatele mișcării #rezist. Dragnea susține că este atacat din cauza măsurilor luate și a faptului că nu este de acord cu metodele folosite de companiile străine prin care nu plătesc toate taxele, potrivit Mediafax.

Liviu DragneaFoto: captura Antena 3

"Finanțează Resist, mișcări, îi indeamnă pe proprii angajași să meargă la proteste. Acum e mai slabă mișcarea asta. Klaus Iohannis care își dorește, ardoare e cuvânt moale, e singurul lui obiectiv pentru protecție personală. Pentru că are bani de dat pe casele pe care le-au luat. El ne ia pe toți de prost. Au început să se investigheze lucrurile. Cu niște șmecherii prin zonă, dintr-o data casa e a nimănui. Mă rog e un proces. Sperăm ca justiția să aibă loc să funcționeze", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

"Există un grup de companii mari care au vrut și au și procedat în sensul acesta să aibă câștiguri mari dar să nu verse la bugetul de stat toate taxele și impozite. Este vorba de unele multinaționale, este vorba de unele bănci, în sensul că, doar un exemplu, sunt o mulțime de procedure pe care le folosesc. E discutabil aici. Să zicem că fabric ceva aici în România și eu import de la firma mama un produs cu valoare neverosimil mai mare și sigur că profitul de aici mi se diminuează, iar profitul la compania mamă crește. Consultanțe, firme de recuperare a datoriilor extrem de mici a unor comapnii care după aia se valorifică la sume mai mari. Eu în continuare spun că eu cred că nu sunt legale și cred că instituțiile statutului au început să investigheze și să taxeze astfel de practice.

Să îl luăm pe Klaus Iohannis, el e omul momentului, biciclistul numărul 1 al României, dacă anul trecut spunea că nu o să aibă venituri la buget, nu o să adopte măsuri de relaxare fiscal, nu o să aibă bani de pensii și salarii, transferal contribuțiilor o să producă tulburări la companii. S-a dovedit că am avut o creștere economică foarte mare, 6,9%, ne-am încadrat în deficitul de 3%, am pus 2% din PIB la apărare și au fost făcute achiziții majore la apărare, pensiile au crescut, salariile au crescut, inclusive salariile de la Administrația Prezidențială au crescut. A venit anul 2018. S-a mărit punctul de pensie. Pensiile vor crește și mai mult. Și atunci ce va spune Iohannis în anul prezidențial 2019?", a mai spus Dragnea, citat de Mediafax.

Președintele PSD a afirmat că atacurile la adresa sa vin din cauza măsurilor luate și care deranjează "statul paralel."

"Încet-încet o să se ajungă și la destructurarea acestor rețele. Lucrul aceste deranjează pentru că vorbim de sute de milioane de euro și cum bine știți din cărți orice protecție implică taxă de protecție. Este o temere că noi vrem să destructurăm? Da. Sunt unii din statul paralel care pierd? Da. Este o supărare și aici", a mai spus Dragnea.