Fostul director SIE, Cătălin Harnagea, a spus că SRI ar fi trebuit să știe dacă Liviu Dragnea a fost hărțuit sau măcar să ia act de declarațiile pe care le-a făcut privind tentativa de asasinare. Harnagea mai precizează că Dragnea face parte din categoria celor care înseamnă siguranță națională, potrivit Mediafax.

„SRI, după cum spune și legea de funcționare, trebuie să prevină și să contracareze amenințări la siguranța națională. Dacă al treilea om în stat e urmărit, atunci ar trebui să considerăm că face parte din gama de persoane care înseamnă siguranța națională. Dar după logica dânșilor, nu este cel de a fi combătut. De ce spun asta? Fiindcă cei patru indivizi l-ar fi blocat și i-ar fi aruncat un sac cu bani în mașină, poate SRI s-ar fi autosesizat, fiindcă SRI consideră actele de corupție atentat la siguranța națională”, a declarat fostul director al Serviciului de Informații Externe (SIE) la Antena3.

Acesta a mai spus că SRI ar trebui să cunoască dacă demnitarii sunt hărțuiți și, mai mult decât atât, ar fi trebuit să cunoască dacă al treilea om în stat a fost intimidat.

„Domnul Dragnea dă o declarație extrem de gravă. Astăzi, SRI trebuia să ia act și să spună ceva, nu să spună că Serviciul nu se ocupă de protecția demnitarilor. Eu cred că dânșii ar trebui să treacă la clasele primare și să vadă ce persoane din statul român, dacă sunt hărțuiți, dacă înseamnă sau nu amenințare la siguranța națională. Hai să îi luăm pe cei patru care ar fi intrat în mașina domnului Dragnea și ar fi găsit documente secrete. E omul trei în stat și e și beneficiar de documente secrete. Să nu iei act de asta? Mie mi se pare că acel comunicat a fost făcut la mișto. (...) Dar, una peste alta, intimidarea numărului trei în stat, blocarea, urmărirea, totuși trebuie să fie în primul rând verificată și trebuie să fie cunoscută. Poate domnul Dragnea ceda, îi cedau nervii și nu anunța nicio structură a statului”, a mai spus Cătălin Harnagea.

Serviciul Român de Informații nu a primit nicio sesizare oficială din partea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în legătură cu o presupusă amenințare la integritatea să fizică, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituției, Ovidiu Marincea.

"Serviciul Român de Informații nu are atribuții legale privind pază și protecția demnitarilor români și nu a primit nicio sesizare oficială din partea președintelui Camerei Deputaților în legătură cu o presupusă amenințare la integritatea să fizică", a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituției, Ovidiu Marincea.

Ulterior, întrebat dacă nu a fost sesizată instituția din alte surse și dacă, la rândul ei a făcut vreo informare, Marincea a spus că "Serviciul nu are atribuții în acest domeniu. Dar daca aflam informatii care intra in atributiile altei institutii suntem obligati sa le punem deindata la dispozitia lor. Nu este cazul aici".

De aici rezultă că SRI nu a avut informații cu privire la o posibilă tentativă de asasinat a lui Liviu Dragnea.

  • Ce spunea Harnagea despre protestele din 2017 și postul german ZDF (tot la Antena 3): E greu de înțeles de ce tac politicienii români în fața acestor manipulări!. Păi aceste canale sunt finanțate din banii statelor! ZDF e un canal al Germaniei, chiar și celălalt înțeleg că e cu banii comunităților din Germania