Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a declarat miercuri seară la Antena 3 că vor fi bani de pensii și salarii. Răspunzand acuzelor că guvernul va avea bani de pensii doar dacă se va împrumuta, ministrul de Finanțe spune ”că orice țară trăiește din împrumuturi”, dar că nu vor fi împrumuturi masive.

Eugen TeodoroviciFoto: Captura Antena 3

Teodorovici spune că Iohannis nu se consultă cu el niciodată și cere Opoziției semnarea unui pact fiscal.

„Domnul președinte a aprobat un buget la începutul acestui an și știm foarte bine că a avut atunci toate elementele de buget, toate măsurile pe care guvernul PSD-ALDE și le-a asumat. Astfel de referiri... că sunt bani de pensii sau se prefigurează o catastrofă la nivel național - sunt declarații iresponsabile. În cel mai rău caz, că ar fi ceea ce spune el adevărat, e o discuție ce se poartă altfel, între președintele României, între primul ministru, într-un cadru restrâns, pentru a vedea dacă aceea e situația și care sunt măsurile pe care Guvernul le-ar putea lua. Chiar dacă ar fi așa ceva adevărat, dar nu e adevărat, nu faci o așa declarație. Trebuie să fie foarte responsabil când face astfe de declarații”, a spus Eugen Teodorovici într-o emisiune la Antena3.

Mai mult, șeful finanțelor spune că întotdeauna vor răspunde pozitiv când e vorba de investiții în infrastructură și că vor da și banii necesari.

Pilonul II de pensii nu va avea de suferit. La Guvern facem o analiză

„Pilonul II nu va avea de suferit. A, că noi la nivel de Guvern facem o analiză și vedem exact: zece ani de zile, ce a înseamnat Pilonul II de pensii? Se puteau aplica comisioane mai mici? Putea fi oare un randament mai mare?”, a declarat Teodorovici, la Antena 3.

În plus, se va face printr-o negociere cu administratorii de fonduri private, a confirmat ministrul Finanțelor, în condițiile în care aceste fonduri au investit și în companii de stat. „Sunt doar propuneri de îmbunătățire a modului în care astăzi Pilonul II funcționează”, a mai spus Teodorovici.