Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a comentat, duminică seară, momentul din ședința CExN al partidului în care Gabriela Firea i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, spunând că atunci când ”colegele noastre, fetele, se înfierbântă, aoleo, să nu stai în calea lor sub nicio formă”. De asemenea, el a adăugat că i-a cerut Rovanei Plumb să le scoată la ”la o cafea, la un ceai”.

Codrin StefanescuFoto: Captura Antena 3

”Sincer să vă spun, nu știu de la ce s-a aprins scânteia, dar cele două s-au certat... Întodeauna în CEx la noi sunt discuții pro țși contra că suntem un partid mare și cu oameni capabili, nu e . Acolo se vorbește. Sunt tot timpul opinii de tot felul. De obicei când ne certam noi pe un anumit subiect sau nu cădeam de acord, cele mai împăciutoare erau fetele. De data asta s-au certat ele între ele”, a spus la România TV secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, potrivit Mediafax.

El a mai spus că după ședință a rugat-o pe Rovana Plumb, în dubla ei calitate de președinte a OFSD, dar și de prietenă bună a celor două, Gabriela Firea și Carmen Dan, să le scoată ”la o cafea, la un ceai”.

”Colegele noastre, fetele, când se înfierbântă, aoleo, să nu stai în calea lor sub nicio formă, că noi știm cum e. (...) Nu s-a băgat niciun coleg. Băieții parcă aveau fiecare altă treabă, căutau hârtii, nu înțelegeau nu știu ce, adică nu s-a băgat nimeni”, a mai spus Ștefănescu.

Membrii Consiliului Executiv PSD au respins, la vot, sâmbătă, cererea Gabrielei Firea de a o schimba pe Carmen Dan de la conducerea ministerului de Interne, ca urmare a măsurilor luate în 10 august.

Potrivit unor surse din PSD, un singur vot a fost pentru propunerea Gabrielei Firea.