Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seara, la România TV, că, după schimbarea guvernului Tudose, Liviu Dragnea a vrut să o propună pe Carmen Dan pentru a prelua funcția de premier, dar nu au fost de acord colegii din conducerea partidului, potrivit Mediafax.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a reproșat lui Liviu Dragnea că nu a luat nici măcar cuvântul în timpul CExN al PSD, când i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, moment în care a afirmat că prima opțiune a liderului PSD pentru înlocuitorul lui Mihai Tudose la Palatul Victoria a fost Carmen Dan.

”Când am văzut că dl președinte nici măcar la nivel de principii nu ia cuvântul, nu neapărat în apărarea mea, că era evident că între mine și dna ministru recomandată de domnia sa să fie ministru - și chiar inițial era era propusă, după ce a căzut guvernul Tudose, ca dna ministru să fie prim-ministru, dar nu au fost de acord colegii noștri. A fost prima pe listă, prima pe lista dlui Dragnea, ca dna ministru de Interne să fie prim-ministru...”, a spus Gabriela Firea la România TV.

Membrii Consiliului Executiv PSD au respins, la vot, sâmbătă, cererea Gabrielei Firea de a o schimba pe Carmen Dan de la conducerea ministerului de Interne, ca urmare a măsurilor luate în 10 august.

Potrivit unor surse din PSD, un singur vot a fost pentru propunerea Gabrielei Firea.

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea i-a cerut, sâmbătă, la ședința CExN, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.