Ministrul Petre Daea a reușit să ne bage pe toți în ceață atunci când a declarat luni seară, la Antena 3, că există „oameni politici care vor să își construiască o rampă de lansare politică pe subiectul pestei porcine africane”, unii dintre ei fiind „chiar vegetarieni”. Explicația a continuat tot așa de... sibilinic: „Unii care sunt acum și sunt doi lideri de partid care bat tare în tobă că ziua nu mănâncă carne de porc. Le cunosc interesele...”

Neuronul StingherFoto:
  • „Chiar dacă eu sunt aici, la București, gândul meu, viața mea este legată de fermieri, de oamenii care sunt acolo la sate, alții se duc la sat la sfârșitul săptămânii odată când încep ciclurile electorale și... ce bună este această temă, că noi vrrem să construim pe lacrimile țăranilor o pistă de lansare politică”
  • „Unii care sunt acum și sunt doi lideri de partid care bat tare în tobă că ziua nu mănâncă carne de porc. Le cunosc interesele, pentru că le pot demonstra ce interes au avut de-a lungul vremii, pentru acest domeniu și că nu au lăsat în urma lor nimic pe care să-l iei cu mâna și să spui domnule ăstea sunt făcute de mine, dacă o iei cu unii prin țară și îi întrebi pe unde ai lăsat tu urme? Ei nu știu”