Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a continuat marți seara, într-o emisiune la TVR1, acuzațiile la adresa lui Liviu Dragnea, spunând despre liderul PSD că în ședințele de partid este numai "lapte și miere", dar în subterane și în întâlnirile pe care le are cu doar câțiva apropiați deciziile sunt cu totul altele, făcând referire la episoadele Grindeanu și Tudose.

Gabriela Firea la TVRFoto: Captura TVR1

"Și acum dl Dragnea zâmbește și ocolește adevărul foarte frumos, pentru că niciodată nu ne confruntă direct, ci totul este „lapte și miere” în întâlniri și în ședințe, dar în subterane și în întâlnirile pe care le are cu doar câțiva apropiați, deciziile sunt cu totul altele. Atunci, la episodul Grindeanu, cât și la episodul Tudose, eu am pornit de la durerea bucureștenilor, precum și a tuturor românilor care vin în București. De fiecare dată dl Dragnea îmi spunea că el este de acord, din punct de vedere politic, cu toate acele proiecte, dar nu sunt de acord întâi dl. Grindeanu și apoi dl. Tudose. Atunci, pe bună dreptate, eu semnalam public faptul că guvernul nu ajută bucureștenii", a declarat Gabriela Firea la TVR1, potrivit Mediafax.

Ea a mai spus că a încercat și s-a străduit să mențină parteneriatul politic cu Liviu Dragnea.

"Am încercat și m-am străduit să mențin parteneriatul politic cu domnul Dragnea și cu toți colegii mei. Din nefericire, răspunsul nu a fost același și chiar apropape din primele zile de mandat al meu de primar general. Explicația inițială a colegilor mei, pentru că domnul Dragnea nu mi-a spus niciodată explicit acest lucru, dar mi-a lăsat cumva să fie înțelese, a fost aceea că am un procent destul de mare în sondaje, că al putea fi un pericol politic pentru o posibilă candidatură a domniei sale la Palatul Cotroceni și că e posibil, cel puțin așa mi-au transmis colegii care sunt în continuare în partid, și în fața cărora se exprima de genul: ce mai vrea și Gabi? A câștigat primăria, de ce nu e oprește? De ce se implică atât de mult? De ce are prezențe mediatice dese și de ce contribuie la sporirea imaginii publice? Ce scopuri are? Vrea să ia partidul? Să fie candidat?. Eu le răspundeam celor care îmi transmiteau dialogurile de weekend dintre ei și Dragnea că nu am alte scopuri decât cele pe care le-am identificat împreună și le-am trecut în programul de guvernare locală", a adăugat primarul general al Capitalei.

Ea a mai spus că, "probabil, se dorea ca primarul general, femeie și PSD, la Primărie să fie o figură politică ștearsă, neimportantă, nesemnificativă și să nu lupte atât de mult pentru proiecte".

"Am avut câteva tentative de a discuta cu domnul Dragnea și a-i explica că PSD ca echipă va pierde dacă nu se realizează lucruri importante în Capitală. Din primele zile am solicitat colaborarea pentru câteva proiecte strategice dintre Primărie și Guvern. La acel moment nu am găsit un răspuns bun, pentru că domnul Cioloș era prim-ministru, dar m-am gândit că după 6 luni cu Guvernul tehnocrat lucrurile se vor îmbunătăți. Iată că avem un an și jumătate de când la Palatul Victorie s-au succedat trei Guverne PSD și lucrurile nu au evoluat. Cu părere de rău, e o afirmație pe care pot să o probez", a mai spus Gabriela Firea.

Ea a menţionat de asemenea că proiectele "delicate, care creează o problemă PSD şi au creat în ultima perioadă o dificultate de comunicare şi de percepţie publică" nu au fost decise într-un cadru larg, democratic, în forurile de conducere ale partidului, ci de "un grup restrâns", relatează Agerpres.

Firea a adăugat că în urmă cu aproximativ o jumătate de an şi-a dat seama că anumite proiecte ale Primăriei sunt blocate la nivelul ministerelor, din dorinţa lui Liviu Dragnea.

"Am încercat să am mai multe discuţii, i-am spus că timpul trece, am început să filosofăm, că voi pierde şi eu, dar nu numai eu, şi dacă se bucură cineva că Gabi Firea scade în sondaje sau că nu mai ia un mandat de primar general, acesta e un lucru derizoriu, este un lucru infim în întreaga economie a analizei politice pentru un partid, dar va pierde echipa şi va pierde şi dumnealui, pentru simplul motiv că tot ceea ce se întâmplă în capitală este vizibil la nivel naţional, orice groapă din Bucureşti este filmată de televiziunile naţionale, nu numai de un post tv local", a declarat ea.

Gabriela Firea a mai precizat că deşi Liviu Dragnea a nominalizat-o drept candidată pentru funcţia de primar general şi a susţinut-o în campania electorală, după că ce a obţinut mandatul de edil, preşedintele PSD "s-a lăsat influenţat de anumite persoane".

"I-au spus şi l-au convins că eu sunt mereu pe şantiere, sunt în spitale, sunt în şcoli, sunt mereu pe teren şi presa vine şi mă mediatizează pentru că am un scop, scopul fiind acela de a confisca o candidatură a domniei sale la Palatul Cotroceni şi, poate, să iau şi partidul", a afirmat ea.

Firea a adăugat că nu şi-a dorit o candidatură pentru funcţia de preşedinte al României.

  • Firea, despre Dragnea: Dacă nu-și schimbă modul de lucru, o retragere ar fi benefică

Gabriela Firea a mai declarat la TVR că Liviu Dragnea ar trebui să-și schimbe modul de lucru și să renunțe la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, ceea ce nu crede că se poate întâmpla, în caz contrar o retragere de la conducerea partidului fiind benefică.

"Din punctul meu de vedere (ar trebui să se retragă - n.r.). Ori schimbă modul de lucru și renunță la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, multe care nici nu fac parte din guvern, deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o... Dacă poate, ar fi minunat. Dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid și pentru țară, pentru că noi suntem cel mai mare partid politic și ar fi benefic pentru țară", a spus Firea, conform Mediafax.

Ea a ținut să precizeze că este o opinie personală, neconsultându-se din acest punct de vedere cu colegii săi de partid.

  • Firea: Dacă aș fi mers la nunta lui Dragnea Jr ar fi însemnat să îmi fie rușine de mine

Gabriela Firea spune că nu a mers la nunta fiului lui Liviu Dragnea pentru că ar fi însemnat să îi fie rușine de ea, că nu o putea face de dragul aparențelor și că decizia a fost luată în familie.

"A fi mers la nuntă și a fi stat la masă, a socializa, mânca, a dansa, a ma simți bine, ce face omul la nuntă, ar fi însemnat să îmi fie rușine de mine. Vă spun sincer, având în vedere discuțiile și mesajele care se întâmplase între mine și dl Dragnea. Decizia, în familie, de a nu participa, în primul rând pentru a nu fi ipocriți și să mergem la o nuntă de dragul aparanțelor. Și într-o relație personală, și într-una personală, a salva tot timpul aparanțele înseamnă a ajunge într-o fundătură, și eu am decis să nu mai fiu în acestă fundătură de dragul aparențelor, de a le salva și de a ne preface că totul este bine, curge lapte și miere, că este roz, ca pe urmă eu și colegii mei din țară să decontăm un management defectuos al dlui Dragnea", a spus Firea, potrivit Mediafax.

Ea a explicat și motivele pentru care a oficiat cucunia civilă.

"Am promis celor doi tineri că voi oficia cununia civilă cu mult înainte de a avea ultimele discuții cu dl Dragnea, din care a reieșit că nu va schimba nimic în atitudinea față de mine, și am vrut să mă țin de cuvânt față de cei doi tineri, pentru că ei nu au nicio vină și în continuare consider că nu am făcut un lucru rău. Ar fi fost urât din partea mea să nu oficiez cununia civilă", a precizat Firea.