Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, urmează să fie chemat la audieri în Comisia de politică externă, a declarat duminică seară, la Antena 3, președintele PSD, Liviu Dragnea, el adăugând că Maior "încă se mai crede directorul SRI" și "încă mai are întâlniri și discuții cu diverși oameni".

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

"Pe noi ne interesează ca ofițerii să aibă toate dotările asigurate, să fie plătiți bine, să aibă infrastructură, logistică, dar trebuie văzut și ținut cont și de contextual national și de raportul cu celelalte instituții. Adică nu se poate la nesfârșit și poate în situația aceasta conducerile de la aceste servicii că noi nu mai acceptăm să iasă din matca constituțională. El crede că și acum e directorul SRI (George Maior – n.r.). Face și acum discuții, jocuri, întâlniri politice. Așa mi-a zis cineva alaltăseară. Să vedem dacă se va confirma sa nu. A fost în perioada asta în România și au început ceva tulburări la partid. Doar remarcam o coincidență", a declarat Dragnea la Antena 3, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a adăugat că George Maior urmează să dea explicații în Comisia de politică externă din Parlament: "Știu că urmează să fie audiat la Comisia de politică externă, să vedem și noi în ce se implică și cum a sprijinit statul român. Bineînțeles că o să-l țină în brațe Iohannis pe Maior."