Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, duminică seară, că premierul va veni cu o prezentare a activității miniștrilor, iar în cadrul PSD va exista o discuție pe fiecare ministru în parte, precizând că până la finalul lunii septembrie sau început de octombrie va avea loc o remaniere guvernamentală.

Dancila si DragneaFoto: Captura video

"Sunt foarte mulțumit de doamna premier. Eu știu că este un prim-ministru bun. Știu că în fiecare zi demarează, aprobă proiecte, dar din păcate în unele ministere, unii membri ai Guvernului nu au reușit să aibă decizia de oportunitate, care este a lor. În unele ministere în continuare e o problemă cu unii funcționari care sunt în posture cheie, care pur și simplu blochează sau pur și simplu nu sunt de acord. Premierul sau SGG poate ar trebui să publice observațiile care se fac la actele normative. Până la urmă o decizie politică este făcută praf și cred că lucrul acesta nu mai trebuie să continue foarte mult", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a precizat că premierul Viorica Dîncilă, respectiv președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vor face evaluarea fiecărui ministru în parte: "Eu zic că într-un timp relativ scurt doamna premier cu domnul Tăriceanu trebuie să prezinte o evaluare, iar noi în PSD trebuie să avem o discuție pe fiecare ministru în parte. Cred că până la sfârșitul lunii sau începutul lunii octombrie cred că aceste lucruri trebuie să se încheie cu o remaniere. I-am spus doamnei premier că eu cred că dumneai trebuie să fie primul om pentru că dumneai lucrează cu ei."