Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seară, referitor la declarațiile lui Manfred Weber, că ar fi fost interesant dacă liderul grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE) ar fi comentat și dacă e normal ca președintele să ceară anchete, potrivit Mediafax.

Carmen DanFoto: Captura Antena 3

"Ar fi fost interesant dacă domnul Weber ar fi comentat şi dacă e normal ca un șef de stat să solicite Parchetului să facă anchete şi să cerceteze violenţele pe care le-au săvârşit forţele de ordine", a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că imaginea negativă a țării noastre pe plan european pleacă de la poziționarea anumitor politicieni români.

„Imagini cu bătăi sau cu intervenții în forță ale forțelor de ordine am văzut și în alte țări. Violența nu e niciodată o soluție. Am văzut că există o nevoie de a comenta aceste imagini la nivel european. Răul pleacă tot de la noi, imaginea prin care poziționarea unor politicieni este preluată (...). Cred că pe 3 octombrie când premierul va fi în PE, demersul nostru nu poate fi decât unul singur și argumente sunt suficiente pentru a spune cum lucrurile în realitate, fără să încercăm să ascundem adevărul”, a mai spus Carmen Dan.

Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat "foarte îngrijorat" de situaţia din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupţiei şi cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicaţii în Parlamentul European.