Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a delimitat duminică de postarea lui Darius Vâlcov, care l-a asemănat pe Klaus Iohannis cu Hitler, catalogând atitudinea ca fiind una de nepermis.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

"Mă delimitez de tipul ăsta de atitudini atât împotriva Forumului German, cât și împotriva oricăror alte minorități din România. Susțin în permanență toate minoritățile din România, iar în ceea ce privește minoritatea germană, este o comunitate respectabilă care contribuie și va contribui mult la dezvoltarea acestei țări. Aici, mă delimitez de această acțiune, nu sunt absolut de acord cu tipul acesta de acțiuni. Relația cu Germania este foarte importantă", a declarat Liviu Dragnea, la RomâniaTv, potriivit Mediafax.

Liderul PSD a mai spus că explicația potrivit căreia filmulețul respectiv mai apăruse și că a fost preluat, că nu l-a inventat, nu ține.

"Nu l-am chemat la discuții, știu că l-a certat doamna prim ministru. Are multe calități Vâlcov, este printre principalii contributori la programul de guvernare, dar ce a făcut este nepermis. Știu că și-a cerut și scuze, dar scuzele nu pot repara răul făcut, eu îmi cer scuze, nefiind vina mea, sper ca niciodată să nu mai facă nici el, nici altcineva , coleg din partid, pentru că noi nu suntem așa, nu am fost niciodată radicali", a mai spus Liviu Dragnea.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut în urmă cu ceva timp un filmuleţ în care FDGR este acuzat că este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.