Viorica Dăncilă a spus miercuri seară într-un interviu de la Strasbourg că ”mulți încearcă să vadă această rezoluție ca pe o sancțiune, dar nu trebuie să se facă niciun paralelism între rezoluție și articolul 7”, acuzând totodată un dublu standard în cadrul Parlamentului European. Cu privire la dezbaterea din Parlament, aceasta a spus că are ”un sentiment de mulțumire”, pentru că a reușit să își ”apere țara”, să vorbească despre adevăr și nu despre ”știrile false aduse” în Parlamentul European.

Frans Timmermans si Viorica DancilaFoto: gov.ro

”A fost o dezbatere, poate va fi o rezoluție, eu sper că nu”, a spus Dăncilă într-un interviu de la Strasbourg difuzat la Antena 3, adăugând că ”ar trebui să ia de bun ce le-am spus în discursul meu, dacă până acum puteau motiva că nu știau de protocoale(...), acum nu mai au dreptul să spună, au auzit de la premieul României și trebuie să țină cont de acest lucru”.

”M-a deranjat faptul că anumite lucruri au fost spuse și nu se pliază pe realitatea din România. Trebuie să ai în spate niște lucruri concrete, să te bazezi pe fapte, cel mai mult m-a deranjat că oameni care au discreditat România și românii nu au învățat nimic și continuă să facă rău”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a subliniat că i-a reproșat prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, faptul că în MCV ”vedem numai o parte a lucrurilor”, dar „MCV trebuie să aibă date luate din surse oficiale”.

De asemenea, Dăncilă a spus că ”nu o să acceptăm un to do list” și că ”în același timp, pe de altă parte, ce ține de observații, nelămuriri, vom răspunde, vom veni, vom remedia dacă se încalcă drepturi europene”.

Aceasta ar fi reclamat că ”se fac aprecieri la nivelul României, că sunt nereguli, că se încalcă statul de drept, norme europene”, dar că a cerut punctual ”cum, unde, ce anume deranjează din legile justiției”, pentru că trebuie ”să vorbim concret”.

Potrivit acestuia, la dezbaterea de azi a văzut un dublu standar legat de ”o anumită abordare”, dând ca exemplu protestele din 10 august, pe seama cărora, ”sunt aduse acuze” pentru lucruri care s-au întâmplat și în alte state, precum Germania, Spania.

Citește și:

Timmermans, avertisment dur la adresa României: Dacă trebuie să fim brutal de sinceri în evaluarea noastră, o vom face. Dacă trebuie să folosim alte mijloace la dispoziția noastră, o vom face

Dezbatere cu miză: Parlamentul European a discutat despre statul de drept și legile justiției din România / Dăncilă: Nu am venit să dau socoteală / Timmermans: Nu este prea târziu să îndreptați legile