Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea, le-a prezentat colegilor de partid un sondaj potrivit căruia șeful partidului ar lua doar 4% din voturi la prezidențiale, în timp ce Klaus Iohannis figurează cu 23%. Cifrele apar într-o înregistrare a lui Țuțuianu difuzată de România TV.

Adrian Tutuianu si Liviu DragneaFoto: Captura YouTube

„Turul I. Dacă ar fi alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis - 23, Călin Popescu Tăriceanu - 9, Laura Codruța Kovesi - 8, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloș băgat de la România Împreună - 7%, Liviu Dragnea - 4%. Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiți aici. Turul II. Azi, în condițiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate și pe Tăriceanu, o bate și pe Firea, îl bate și pe Dragnea de-l zvântură", spune Ţuţuianu în înregistrarea făcută la o întâlnire cu lideri locali din judeţ, potrivit digi24.ro.

Contactat de România TV, Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării în Cabinetul Tudose, a spus că înregistrările prezintă discuți de la întâlniri pe care le-a avut cu primari și președinții organizațiilor locale, însă declarațiile sale au fost scoase din context.

"Din ce am înțeles eu, sunt înregistrări din ședințe pe care le-am avut cu primari, cu președinți de organizații locale, consilieri județeni. Ele au fost livrate prelucrate, în sensul că sunt anumite pasaje scoase dintr-un anume context, dar pe fond ceea ce am spus în ședința CEx și în scrisoarea care este publică, lucruri pe care le-am discutat și cu colegii mei într-un cadru de partid așa cum este normal. Este adevărat și am spus-o că am greșit cu toții. Am spus-o și în CEx național. Nu cred că e normal să procedăm în acest fel. Evident că mi-am asumat și partea mea de vină pentru că am fost prezent acolo", a declarat Țuțuianu, într-o intervenție telefonică marți seară la România Tv.