Invitat in cadrul emisiunii "Stirea zilei" (Antena3) Ioan Avram Muresan, fost ministru al Agriculturii, a declarat ca durerea sa si visul sau este sa se duca la Bruxelles si sa bata cu papucul in masa avertizandu-i pe popularii europeni ca: "daca voi credeti ca noi PNTCD nu mai suntem partenerii vostri si acceptati partidul asa zis PD plin de securisti, adica pe tortionarii bunicilor nostri, va inselati".

Muresan continua sa sutina ca flagarantul realizat de procurori si difuzat de TVR este o inscenare si ca este nevinovat. El da vina pe Traian Basescu care ar dori sa se debarseze de adversarii de talia sa care l-ar putea concura.

Deseamenea, Muresan acuza modul in care a fost ridicat initial de politisti si procurori, care i-au pus viata in pericol prin actiunile in forta desfasurate, el avand in acel moment probleme grave de sanatae.

Fostul ministru al Agriculturii este acuzat de procurorii anticoruptie pentru complicitate la savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta. Muresan este acuzat ca ar fi inlesnit transmiterea de catre omulde afaceri Gherogehe Ciorba catre ministrul Agriculturii de atunci, Decebal Traian Remes, a sumei de 15.000 euro si a mai multor produse alimentare (palinca si caltabosi) precum si promisiunea unei masini de teren daca Remes favoriza firmele lui Ciorba la licitatii publice organizate de institutii aflate in subordinea sa.