Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus la RomâniaTV că Legea salarizării se aplică așa cum a fost publicată în Monitorul Oficial și că a colaborat cu ministrul de Finanțe, deși s-a vehiculat că se contrazic, subliniind că deși Comisia Europeană a cerut mai multe scenarii, nu înseamnă că vor îngheța salariile, notează Mediafax.

Lia Olguta VasilescuFoto: Captura Antena 3

„Aș vrea să fac o remarcă, pentru că azi toată ziua s-a rostogolit o știre că ne contrazicem eu și domnul Teodorovici. Într-adevăr, Comisia Europeană cere mai multe scenarii, asta nu înseamnă că nu se aplică Legea salarizării, pentru că avem prevederi de creșteri etapizate. Noi am avut o colaborare foarte bună (cu Teodorovici - n.r.). Sindicatele au tot venit în această perioadă, federațiile sindicale mă refer aici. Foarte multe au cerut să fie mai devreme. (...) M-am exprimat destul de clar că în 2019 va fi aplicată Legea salarizării cum a fost publicată ea în Monitorul Oficial”, a declarat sâmbătă seara, la RTV, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul a mai spus că vrea un salariu minim brut de peste 2.000 de lei de la 1 noiembrie: „Ne dorim ca de la data de 1 noiembrie, și sper să putem lua până atunci o hotărâre în Guvern, un salariu minim brut pe țară garantat la 2.080 lei pe lună și să introducem un salariu de bază minim brut pe țară 2.350 de lei pentru angajații cu studii superioare și angajații cu minim 15 ani vechime”, a mai spus ministrul Muncii.

Precizările vin după ce ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a spus în cursul zilei de sâmbătă că este o variantă de lucru înghețarea salariilor din 2019, așa cum reiese din documentul prezentat de liberalul Florin Cîțu, și că asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.