O a treia înregistrare audio a fost făcută publică, joi seară de România TV, în care Adrian Țuțuianu povestea, într-o întâlnire la Găești, că secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, ar da telefoane în teritoriu. În replică, Ștefănescu spune că este o "invenție totală", potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vicepreședintele PSD și lider al organizației din Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, le povestea colegilor de la Găești, în luna septembrie, cum l-a înjurat pe Codrin Ștefănescu în sediul PSD, "de am spart geamurile de la Kiseleff". Motivul ar fi că secretarul general adjunct al PSD ar fi dat telefoane în teritoriu în care le spunea social-democraților să atace deciziile lui Țuțuianu în Consiliul Județean.

În replică, Codrin Ștefănescu a declarat că este "o invenție totală" a lui Țuțuianu și că acesta "vede numai conspirații galactice", deși a fost, alături de Gabriela Firea, unul dintre autorii scrisorii prin care a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la șefia PSD.

"Discuția de la Găești s-a lăsat cu foarte multe telefoane din centru și teritoriu pentru că foarte mulți ne-au sunat că ceva nu e în regulă cu comportamentul domnului Țuțuianu. O să îl întrebăm la CEx. Am avut BPN ieri și nu l-am întrebat nici măcar cu cine a dat mâna. Eu am fost atunci la o discuție la Târgoviște, când domnul Țuțuianu era în război cu mai multi, prefectul, președinți de CJ, cu Rovana Plumb. Am avut atunci o discuție amicală și țin minte că am fost și la masă. Și atunci nu am dat niciun coleg din teritoriu un telefon ca să-l saboteze pe dl Țuțuianu. Dumnealui vede numai conspirații galactice, el fiind unul dintre autorii, alături de doamna Firea, ai scrisorii aceleia de tip #rezist. Am înțeles că dl Țuțuianu e cel mai frumos, deștept, sexi lider, la care trebuie să ne închinăm toți din PSD și noi toți de altfel", a afirmat Codrin Ștefănescu, într-o intervenție telefonică, joi seară, la România TV.

Secretarul general adjunct al PSD a adăugat că social-democrații au fost prea permisivi față de Adrian Țuțuianu.

"Noi față de dl Țuțuianu am fost foarte politicoși și foarte permisivi. Ceea ce face dl Țuțuianu e într-o altă linie, altă lume, paralelă. E pentru prima oară în istorie când aud un coleg care îi înjură pe toți colegii din conducerea partidului și din teritoriu. Eu personal nu aș putea să stau la masă în continuare cu dl Țuțuianu, în condițiile acestea. Eu nu știu ce are în cap dl Țuțuianu, ce vrea de fapt, pentru că PSD l-a făcut de toate, e vicepreședinte PSD, l-a făcut senator, l-a făcut ministru. Poate vrea să fie președintele României", a completat Ștefănescu.

Aceasta este a treia înregistrare audio cu Adrian Țuțuianu. În primele două senatorul PSD de Dâmbovița spunea că PSD este "un partid de maimuțe" pentru că a acceptat ca Dragnea să meargă la Cotroceni cu propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de premier și îi făcea "proști" pe ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și pe președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

Liviu Dragnea, a declarat că situațiile vicepreședinților Adrian Țuțuianu și Gabriela Firea se vor discuta în următoarea ședință a CExN pentru că „un subiect atât de plăcut nu avem cum să ratăm”.

Liderul PSD a răspuns, joi, în termeni ironici, întrebat la Parlament dacă la CExN în care se va decide remanierea, se va discuta despre înregistrările în care Adrian Țuțuianu critică o serie de miniștri și face referire și la liderul PSD, precum și despre anunțul unor consilieri generali PSD că nu vor mai vota proiectele dacă primarul Gabriela Firea nu îi consultă, că nu crede că subiectul va fi evitat.

Următoare ședință a Comitetului Executiv Național al PSD va avea loc cel mai devreme miercurea viitoare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.