"Dacă Guvernul Dăncilă nu pică la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea fi prea târziu", spune într-un interviu la Digi24 fostul premier Dacian Cioloş, lider al Mişcării România Împreună.

Dacian CiolosFoto: Captura Digi 24

Fostul premier susţine că România are nevoie de un Guvern nou, mai credibil, care să reprezinte ţara la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Iar opoziţia ar trebui să se coalizeze şi să îşi fixeze acest obiectiv, a mai precizat Dacian Cioloş.

„România are nevoie în momentul de față de un guvern mai credibil decât cel de acum, care să reprezinte țara la președinția consiliului UE. Și cred că dacă opoziția și parlamentarii responsabili din Parlamentul României, dacă se gândesc la interesele României, în momentul de față, nu de remanieri punctuale avem nevoie, ci de un nou guvern cu oameni competenți care să facă față responsabilităților și exigențelor președinției”, a afirmat Cioloș în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24.

Întrebat când poate fi darâmat Guvernul Dăncilă în Parlament și dacă Opoziția s-ar coaliza va putea, tehnic, în acest moment să dea jos guvernul prin moțiune de cenzură, Cioloș a răspuns:

„Cred că dacă lucrul acesta nu e realizat până la sfârșitul lunii noiembrie, cel târziu, riscă să devină prea târziu din acest punct de vedere. Din mai multe puncte de vedere, pentru că nu e vorba doar de președinția UE. (...) Eu cred că opoziția ar trebui să își fixeze acest obiectiv. Evident, cei care au pârghiile directe sunt cei din Parlament. (...) Dacă acei parlamentari care știu, pentru că înteleg foarte bine pericolul pe care îl reprezintă acest Guvern nu doar pentru români, dar și pentru partidul sau partidele aflate la guvernare în coaliție, dacă toți acei parlamentari care spun, mai mult sau mai puțin fățiș, acest lucru își asumă această responsabilitate, există o majoritate în parlament ca până la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie să avem un nou Guvern. (...) Există astfel de discuții și cu alte forțe politice din Parlament care încep să realizeze acest lucru și de asta spuneam că eu cred că, dacă există mobilizare și asumare, condițiile ar trebui să fie întrunire ca acest lucru să se întâmple”.