Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat duminică seară la Antena 3 că nu este mulțumită de forma Legii offshore, care a trecut de Camera Deputaților, ea subliniind că varianta prezentată de liderul PSD, Liviu Dragnea, aducea mai multe beneficii statului român.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

„În momentul în care nu ai 50% plus 1 trebuie să pleci urechea și la ce spun colegii de guvernare. Alteori nu suntem mulțumiți de varianta negociată. Cea mai importantă (variantă negociată, n.r) e Legea offshore. A trecut, dar a trecut într-o variantă de care nu sunt nu sunt foarte mulțumită și cred că și alți colegi. Legea în varianta prezentată de domnul Dragnea era mai bună, era aducătoare de beneficii statului român”, a declarat Olguța Vasilescu la Antena 3, potrivit Mediafax.

Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional, Legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră. Investitorii sunt obligaţi să tranzacţioneze 50% din gaze pe bursa din România, iar 25% din angajaţi trebuie să fie români.