Opoziţia va depune moţiunea de cenzură când va exista un număr suficient de voturi pentru ca demersul să fie un succes, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Ea speră că „sfârşitul de an ne va prinde cu o moţiune de cenzură votată de majoritatea din Parlament şi pe cale de consecinţă, cu un nou Guvern”.

Alina GorghiuFoto: Hotnews

Alina Gorghiu spune despre eventuala moţiune de cenzură că „este un calcul pe care-l facem în mod constant. Se fac de câteva săptămâni discuţii, negocieri cu toate grupurile parlamentare, cu toţi parlamentarii, care în acest moment şi-au exprimat sau încă nu şi-au exprimat opţiunea de a susţine o moţiune de cenzură. Se va depune, fiind singura posibilitate într-o sesiune, avem un singur glonţ de tras, o singură moţiune de cenzură, se va depune atunci când mizăm pe un număr suficient de voturi pentru ca această moţiune de cenzură să fie un succes”.

Senatoarea PNL precizează că liberalii caută momentul cel mai favorabil pentru depunerea moţiunii de cenzură: „Vom folosi cel mai favorabil context. În momentul în care vom avea un număr de voturi, care să ne dea perspectiva unui succes la această moţiune, o vom depune negreşit, nu va exista sesiune fără moţiune de cenzură (...). Eu sper că sfârşitul de an ne va prinde cu o moţiune de cenzură votată de majoritatea din Parlament şi pe cale de consecinţă, cu un nou Guvern”.