Comisarul european Corina Crețu a declarat, într-un interviu acordat România Tv, că și-a propus să se gândească serios, anul viitor, dacă vrea să fie europarlamentar, precizând că după 11 ani la Bruxelles ar fi logic să continue și "nu știi niciodată ce îți rezervă viața", potrivit Mediafax.

Corina CretuFoto: Comisia Europeana

Întrebată, într-un interviu acordat România TV, dacă dorește să redevină europarlamentar, Corina Crețu a răspuns: "Eu mi-am propus să mă gândesc la acest lucru foarte serios începînd de anul viitor, pentru că mi-am dat seama că îmi consum prea multă energie, cu durere, că sunt atacată, s-au depășit anumite limite de către unii oameni, dar am un mare respect pentru acest partid. După 11 ani la Bruxelles ar fi logic să continui. Dar nu știi niciodată ce îți rezervă viața. Voi reveni anul viitor și voi spune".

Chestionată dacă mai crede în PSD, comisarul european pentru politică regională a replicat: "Am multe îngrijorări și refuz să mă gândesc, mă gândesc la ceea ce am de făcut în acest moment. Voi decide dacă voi candida ca și comisar european. Nu e obligatoriu să candidez".

Aceasta a adăugat că nu i s-a propus să fie europarlamentar, precizând că nu a fost făcută de către PSD comisar european.

"Nu, nu mi s-a propus (să fiu europarlamentar – n.r.). Acest lucru că am fost făcută de partid comisar european. Hai să fim foarte serioși. A fost o înțelegere între dl Ponta și dl Juncker", a explicat Crețu.

Relația cu Iohannis: Nu se poate numi o relație specială. Este una de respect

"Eu respect pe toată lumea, pe prim-ministrul propus de Parlament, pe președinte. Am o relație în sensul că am participat la două-trei evenimente. Lucrăm cu domnul Leonard Orban (consilier prezidențial pe departamentul Afaceri Europene - n.r.) și cu oameni din Guvernul României. Nu se poate numi o relație specială. Din punctul meu de vedere este o relație, ci una instituțională, de respect", a explicat Corina Crețu, într-un interviu acordat postului România Tv.

Comisarul european a precizat că în orice țară se duce solicită să se vadă cu președintele statului respectiv și că atunci când se întâlnește cu Klaus Iohannis nu trebuie să apară un război pentru că șeful statului român e în dispută cu PSD.

"Din acest punct de vedere nu fac rabat în nicio țară. Solicit să mă văd cu președintele țării. Dacă mă întâlnesc cu Președintele României nu trebuie să fie un război pentru că e în dispută cu partidul de la putere. Nu e problema mea ca și comisar european. Eu lucrez cu miniștrii. Noi avem nevoie de relații instituționale, de lucruri pe hârtie", a completat Crețu, potrivit mediafax.