Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară la Realitatea TV, că "papagalul zilei", după CEx este Mihai Fifor, care a stat "ca un fazan jumulit" și după ce și-a dat demisia de la Ministerul Apărării a acceptat ca Liviu Dragnea să îl propună șef interimar al Consiliului Național al PSD, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Papagalul zilei astăzi (luni -n.r.) este Fifor. Să stai ca un fazan jumulit, împușcat dar nu prea tare, să accepți să te pună Dragnea președinte peste o entitate care nu mai funcționează. El o să zică <>. L-au ținut ca pe un fazan jumulit de pene, ca apoi să stea lângă Dragnea. E ca într-o haită. Nu știu dacă ați observat, dar Dragnea e ca la vânătoare. Și a transformat partidul în mistreți, vulturi, etc. Mistreții sunt baroni locali. Bădălău nu are treabă cu economia. Poate un pic cu agricultura. Bădălău e și cercetat pentru evaziunea fiscală cu câteva firme din zona agriculturii", a afirmat Ludovic Orban, luni seară la Realitatea TV.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul ședinței de luni a Comitetului Executiv al PSD, că Mihai Fifor a decis să demisioneze din fruntea Ministerului Apărării.

De asemenea, șeful Executivului a anunțat schimbările din Guvern: Lia Olguța Vasilescu- Transporturi, Marius Budăi- Min. Muncii, N. Bădălău-Economie, Alexandru Petrescu- Comunicații, Daniel Breaz- ministerul Culturii, min Tineretului și Sportului- Bogdan Matei, min. Dezvoltării- Ilan Laufer, min. Apărării- Gabriel Leș.

Referitor la Fifor, Dăncilă a explicat că acesta a dorit să plece din Guvern.

"Întotdeana am o relație foarte bună cu Cabinetul meu. Am discutat cu domnul Fifor și regret plecarea dumnealui din Guvern. Dar este opțiunea dumnealui. Vreau să îi mulțumesc domnului Fifor pentru activitatea sa. Lasă un minister la cheie, iar pentru acest minister l-am propus pe domnul Gabriel Leș, care a mai fost la Apărare", a spus Dăncilă.

Ulterior, Liviu Dragnea a anunțat că a CEx al partidului a votat ca Mihai Fifor să fie președinte interimar al Consiliului Național al PSD.

"L-am propus pe Mihai Fifor ca președinte interimar al Consiliului Național al PSD, având speranța că va organiza foarte rapid departamentele partidului. În oglindă cu fiecare minister va fi un departament care va furniza informații, propunere, sprijin și va face informări periodice către premier", a afirmat Dragnea.

La rândul său, Mihai Fifor a explicat că vrea să se axeze pe revitalizarea departamentelor Consiliului Național al PSD, lucru pe care l-a comunicat și lui Dragnea și Dăncilă.

"Am discutat și cu domnul Dragnea și doamna premier și am ajuns la concluzia că având în vedere perioada destul de complicată din ultima vreme, cred că voi avea un rol mai important la partid. Eu cred că a reuși să revitalizăm departamentele Consiliului Național înseamnă un lucru important pentru partid. Aceasta a fost motivația mea", și-a explicat Mihai Fifor demisia de la Ministerul Apărării.