Pedelistul Cezar Preda a recunoscut in cadrul emisiunii "Oamenii Realitatii" (Realitatea TV) ca si PD-ul a avut o vina in impunerea taxei de prima inmatriculare, dar spune ca acum e momentul sa anulam aceasta taxa si sa dam banii inapoi celor i-au platit pe ea.

"Nu te poti degreva de o responsabilitate pe care o ai prin solidaritatea avuta cu guvernul care a impus taxa. Dar dupa asta, am facut ceea ce trebuia, iar Sebastian Bodu a fost dat afara de premierul Tariceanu pentru ca a criticat taxa", a declarat liderul PD-L.

Preda nu-si face probleme ca electoratul va taxa sinceritatea sa deoarece "romanii s-au cam saturat de politicienii care spun ca nu gresesc niciodata".

Olguta Vasilescu spune ca PSD se va hotara luni daca daca va sustine sau nu motiunea simpla de cenzura a PD-L si anunta ca si PSD pregateste o motiune simpla de cenzura cu tema "Scaderea nivelului de trai".

Si liderul PIN, Cozmin Gusa, va sustine motiunea, deoarce partidul sau sustine "orice initiativa buna pentru romani". Gusa spune insa ca eliminarea taxei nu ar fi meritul vreunui politician ci al presiunii exercitate de cetateni si mass-media.

In schimb, liberalul Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii, a reluat argumentele aduse de seful sau de partid si guvern, Calin Popescu Tariceanu, sustinand ca e vorba de o taxa de mediu si nu una fiscala si e necesara pentru a preveni transformarea Romaniei in cimitir de masini vechi.