Ministrul Muncii, Marius Budăi, a criticat declarațiile lansate în spațiul public potrivit cărora nu mai sunt bani pentru plata pensiilor sau chiar pentru majorarea acestora și a subliniat că PSD, formațiunea politică din care face parte, „mai bine pleacă de la guvernare” decât să scadă pensiile, relatează Mediafax.

Marius BudaiFoto: Agerpres

„Am auzit foarte multe discuții vizavi de existența sau inexistența pentru plata pensiilor pentru noiembrie sau decembrie. Vreau să spun foarte clar și condamn cu bună știință declarațiile care sunt iresponsabile. Pentru că un pensionar care se uită la televizor și vede un parlamentar, un director, orice, îl percepe ca pe o autoritate și pune bază în ceea ce spune. (...) Induc o grijă suplimentară pensionarilor. (...) Mesajul este foarte clar: există bani de majorarea pensiilor, există bani pentru plata actuală a pensiilor”, a declarst ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

Ministrul a mai dat asigurări că pensiile nu vor fi diminuate cât timp PSD este la guvernare.

„Eu cred că PSD mai bine pleacă de la guvernare decât să se ajungă în situația asta. Niciodată, cât vom fi la guvernare, nu vor scădea pensiile. Niciodată. Vă spun cu claritate. Este mesajul PSD, nu este mesajul ministrului Muncii”, a spus Marius Budăi.

Marius Budăi a fost numit în funcția de ministru al Muncii la finele lunii noiembrie, în locul Olguței Vasilescu, aceasta fiind propusă la portofoliul Ministerului Transporturilor, însă președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea. Ulterior, PSD a propus-o pe Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, iar de această dată Iohannis a spus că va lua o decizie după data de 1 decembrie.