- Sunt prea multe companii mari care declară profituri prea mici sau se declară chiar pe pierdere.
- Noi discutăm de companii care au cifre uriașe de miliarde euro și care au profituri foarte, foarte mici, 1 și ceva la sută. Înseamnă că au o problemă cu managementul. Să le aplicăm OUG 9. De exemplu, Coca Cola, o companie foarte mare, de ce această companie nu își ascunde profitul? Are 14%. De ce celalte companii au profit puțin peste 1% și își ascund profitul?
- Vorbim de companii mari, cu o istorie de zeci de ani în spate
- Eu nu sunt nebun, ci doar puțin patriot
- Maniera în care se exportă profiturile. Vorbim de un lanț de magazine, pentru că magazinul de colț nu prea mai există, trebuie să merge colo să luăm produsele acelea naturale, eco, bio și foarte scumpe. Un lanț de magazine poate cel mai mare. În România există fabrica aceea de sucuri îl produce cu 0,90 lei pe sticlă și îl dau cu 2,7 lei. Nu aici e problema. Lanțul respectiv de magazine nu îl cumpără de aici. Același suc se fabrică și în România. Vine acest lanț de magazine care nu vrea să ia de aici, ia din Bahamas, cu 2,2 lei și îl vinde cu 2,7 lei. Dacă l-ar lua de aici, profitul ar rămâne în România. Îl ia de acolo și profitul rămâne acolo, în paradisul fiscal. Are firma lor și firma lor cumpără de unde o cumpăra și îi vinde lui cu 2,2 lei și partea aia mare de profit rămâne acolo care e de fapt paradis fiscal, deci nu plătești
- Dragnea susține că ”taxa pe lăcomie” e o taxă europeană care funcționează în mai multe țări
- Dragnea acuză că fără o limitare a prețurilor toate utilitățile s-ar scumpi (Dragnea trece la tablă și ”face” traseul molecului de gaz de la distribuitor la consumatorul final)
Dragnea, un nou atac la marile companii: Declară profituri jignitor de mici / Eu nu sunt nebun, poate puțin patriot

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Lanțul de magazine cumpăra băutura tot fraudulos, din Bahamas, cu 2.2 lei și îl vinde cu 2.7 lei când în realitate nu da mai mult de 1.2 lei pe sticla!
Cu alte cuvinte fabrica face profit 1.2-0.9 = 0.3 lei pe sticla și nu zero iar magazinele 2.7-1.2=1.5 lei și nu 2.7-2.2=0.5 lei.
Asta este inginerie financiara!
Este poveste ca patronii ar da de lucru la mii de oameni.
Asa arata o uzina de suc din cele mai complicate:
https://www.youtube.com/watch?v=0iJFuHg7ISc
Este pustie. Aproape totul se realizează cu mașini.
In rezumat, firma face profit 99% cu roboti și fără sa plătească impozit pe profit ca îl spală în Bahamas.
Ce câștigă țara și romanii de aici? Nimic.
L-au intrebat si papagalii de la a3 (cred ca din greseala) si nu au primit nici un raspuns.
Cum este afectat profitul companiilor de cresterea (dublarea) salariului minim sau de introducerea contributiei asiguratorii pentru munca (2.5%) ?! Sau de reintroducerea supraccizei la benzina ?!
Cum a fost afectat profitul bancilor de legea darii in plata si de rambursarea creditelor in franci elvetieni la cursul din 2007 ?!
Anul trecut critica doar profitul bancilor, acum se ia de profiturile firmelor mari, si asta dupa ce tot el a luat masuri in sensul cresterii cheltuielilor sau al micsoraii veniturilor, deci in sensul scadeii profitului.
Pe de alta parte, ce dobanda real pozitiva poate primi populatia la depozite daca inflatia este 4-5% si ROBOR-ul este 2% ?!
Pai daca o banca trebuie sa dea macar 4% la depozitele populatiei (ca sa acopere cat de cat inflatia) cum poate sa imprumute alta banca cu 2% ?! In conditii de inflatie de 4-5% ar fi firesc ca depozitele la populatie sa primeasca macar atat, prin urmare ROBOR-ul nu ar trebui sa fie mai mic decat inflatia. Daca vrem dobanzi real pozitive.
Dragnea si cu Valcov si-au aratat definitiv incompetenta in materie de economie. Nu fac decat sa ameninte si sa abureasca populatia cu exemple de genul celui cu ascunderea profitului din vanzarea sucului, problema pe care nici macar n-au rezolvat-o.